Biblioteca Vie – Capitole de viață din sistemul penitenciar

0
1.232 vizualizari
views
Penitenciarul Codlea organizează în data de 26 iunie 2015, la sediul Bibliotecii Județene ”George Barițiu” Brașov, în intervalul orar 10:00 – 14:00, proiectul ”Biblioteca Vie”, activitate inedită unde cărțile sunt oamenii cu care cititorii inter-relaționează.
Manifestarea este organizată la iniţiativa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor , are un caracter național acțiunea fiind desfășurată prin implicarea fiecărei unități de detenție din țară.
Scopul acestei manifestări vizează combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor despre mediul de detenţie, personalul care își desfășoară activitatea în mediul carceral şi persoanele aflate în detenţie.
Diminuarea distanței sociale dintre penitenciar și comunitate pe fondul unei comunicări active se regăsește pe lista priorităților sistemului penitenciar.
,,Biblioteca Vie” funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care oamenii vin, împrumută cărţi şi le returnează, cu precizarea că, aceste CĂRŢI sunt OAMENI cu care cititorii interacţionează şi au posibilitatea de a afla informaţii despre mediul penitenciar şi despre cei care definesc acest spaţiu ,,personalul din sistemul penitenciar şi persoanele custodiate”.
            Te invităm să lași la o parte prejudecățiile  sociale, clădește propria ta viziune.  Complează experiența ta de viață !     
Vino să fii cititor în Biblioteca Vie, unde cărţile îți vor fi parteneri de discuție !
Ministerul-Justitiei-ANP-Penitenciarul-Codlea
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic