Benzina și motorina s-au scumpit din nou. Prețul carburanților la 20 iunie

0
85 vizualizari
views

Carburanții s-au scumpit și azi. Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a majorat prețurile la benzina și motorina vândute în stațiile proprii, la doar o zi de la precedenta scumpire.

Benzina și motorina continuă să se scumpească. Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București afișează la data de 20 iunie 2023 un preț de 6,75 lei/litru de benzină standard, în timp ce prețul motorinei standard este de 6,67 lei/litrul. Așadar, față de ziua anterioară, Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit benzina cu trei bani pe litru și motorina cu patru bani pe litru, conform analizei Economica.net.

Precedenta majorare de preț a avut loc în urmă cu o zi, Petrom scumpind benzina și motorina cu trei bani pe litru. Scumpirile anterioare au au avut loc săptămâna trecută, dar au fost de mică anvergură, de maximum trei bani pe litru.

La finalul lunii mai, în premieră după mulți ani, benzina a devenit mai scumpă decât motorina, situație care, după cum se vede, se menține, iar benzina este cu opt bani pe litru mai scumpă decât motorina.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Potrivit ultimelor date ale Oil Bulletin, serviciul Comisiei Europene de monitorizare a prețurilor la carburanți (date din 12 iunie), în euro, prețul mediu în România este de 1,36 euro/litru pentru benzină și 1,35 euro/litru pentru motorină. Cu acest nivel, la benzină România ete a treia cea mai ieftină piață din UE, după Bulgaria și Malta, iar la motorină, un preț mai mic decât la noi este Bulgaria, Cehia , Lituania și Malta.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic