Bârfa este una, munca este altceva! Și fiecare își vede de treabă!

0
892 vizualizari
views

A plouat câteva zile, motiv pentru care lucrările au fost sistate în cartierul Măgurii, fapt ce a determinat în același timp iscarea discuțiilor „la colț de bloc”. Mai ieri, două persoane în vârstă se uitau în gura unui tânăr îmbrăcat la sacou și cu părul grizonat, care susținea că primăria a sistat lucrările pentru că nu mai are fonduri și că, cel mai probabil, se apucă de plantat flori într-un alt cartier.

O perioadă sensibilă, premergătoare campaniei electorale, în care unii dintre candidați încearcă să își maximizeze șansele mai mult sau mai puțin voalat. Cetățeanul, omul de rând, se uită năuc, nemaiștiind ce să înțeleagă. Are sau nu primăria fonduri? Termină muncitorii ăștia lucrările? Că au tot auzit cetățenii din cartier că muncitorii nu au fost plătiți și vor să facă grevă în fața primăriei.

Dezinformare sau rea-voință?!

Te crucești când mergi pe stradă și ești întrebat dacă este adevărat! Pesemne că oamenii sunt dezinformați sistematic. Este și rea-voință deopotrivă. Lucrările sunt în plină desfăsurare și se vor încheia foarte curând, ne asigură persoana delegată din cadrul primăriei cu supravegherea lucrărilor din oraș.  Muncitorii chiar își fac treaba, sunt în grafic, iar cartierul este deja mult mai aerisit. Dacă într-o parte se bordurează trotuarele, în cealaltă parte s-a trecut la asflatarea acestora. (vezi foto)

Trotuarele arată foarte bine!

…concluzionează doi bătrâni la taifas pe bancă. Unul dintre aceștia părea nedumerit că înainte de a turna asfalt pe trotuare ar fi trebuit să se dea cu o amorsă de bitum. Spunea că a lucrat cu ani în urmă la evrei și că așa se face. Noi, nefiind specialiști, am întrebat dirigintele de șantier, care ne-a explicat foarte politicos că acest lucru se face pe un carosabil din beton sau peste un alt asfalt, nu peste piatră, iar stratul pe care îl toarnă are peste 5 cm, nu trece nimeni cu tancul, este totuși un trotuar. Ne-am mai liniștit după ce am fost lămuriți..

Peste 150 locuri de parcare!

Străzi ca Panseluței și Petuniei, îngustate de numărul mașinilor care au crescut exponențial pe cap de locuitor, au fost refăcute. Oamenii nu își vor mai ține autoturismele pe trotuare. În cartier era o nebunie, abia te strecurai pe străzi, iar ca pieton te deplasai pe șosea pentru că mașinile stăteau până-n gard. Și sincer, dacă n-ai trăit acolo nu știi cum stă treaba. Administrația a utilizat tot spațiul disponibil și l-a eficientizat, astfel că vor fi create 150 de noi locuri de parcare.

Spații de joacă pentru copiii din cartier!

Cu siguranță cunoașteți strada Freziei, în imediata vecinătate a Școlii Gimnaziale nr 3. În spatele blocurilor vor fi amenajate două mari spații de joacă pentru copii, locuri liniștite, ferite de circulația rutieră.

În altă ordine de idei, în timp ce unii bârfesc și împroască noroi în încercarea de a-și crea notorietate prin prezentarea unei imagini negative, alții își văd de treabă și schimbă orașul în beneficiul cetățeanului. Să auzim de bine!

DSC_0436 (Copy) DSC_0438 (Copy) DSC_0440 (Copy) DSC_0445 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic