Bărbat din Codlea, reținut pentru tâlhărie calificată

0
2.397 vizualizari
views

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față o persoană cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233 – 234 alin. (1) lit. d) Cod Penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) Cod Penal, situația de fapt fiind următoarea:

În noaptea de 19/20.04.2023, o persoană de sex masculin în vârstă de 22 ani, în timp ce se afla în cartierul Colorom din municipiul Codlea, a observat și a urmărit pe o altă persoană de sex masculin, în vârstă de 18 ani, care avea un rucsac în spate. Când a ajuns-o din urmă, I-a cerut să îi dea o sumă de bani. Confruntat cu refuzul acesteia, a lovit-o în mod repetat cu pumnii în zona feței și i-a smuls rucsacul de pe umăr. Paguba a fost evaluată la suma de 500 lei.

La data de 21 aprilie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.

Activitățile de urmărire penală au fost realizate de către Poliția Municipiului Codlea, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic