Băcănia cu delicatese

2
2.755 vizualizari
views

Vă amintiți băcăniile de odinioară. Erau acele prăvăli în care băcanul, un om cu șorțul pe burtă te întreba dacă vrei să guști bucata de șuncă înainte să ți-o împacheteze felii. Intrai pe o ușă din lemn în tocul căreia atârna un clopoțel, iar de jur-împrejur găseai de toate, de la făină, brânză, carne și până la mirodenii, aproape orice.

Odată cu trecerea timpului bacăniile au fost înghițite de supermarketuri, însă puțini știu că băcanul era cel care știa să își aleagă marfa pe care o comercializa. Avea el un fler anume de a atrage clientul cu produse proaspete, de bună calitate, pe alese și mai cu seamă pe gustate.

Asta a simțit și cel mai tânăr băcan din Codlea, care a deschis o băcănie cu delicatese în spațiul de la Curtea cu Tauri. Că omul trebuie să aibă posibilitatea de a alege cele mai bune produse, toate naturale, preparate fără conservanți, așa cum le făcea bunica.

Nu mică ne-a fost mirarea când am sorbit dintr-o sticlă cu suc natural de zmeură. Parcă ai fi zis că a fost stors mai devreme din blender. La fel și ceaiurile, cafeaua de bună calitate sau produsele preparate în stil tradițional, după rețete străvechi.

Când calci pragul unei astfel de băcănii cu delicatese, ai senzația că intri într-o altă lume în care devii răsfățat. Nu trebuie să ne credeți pe cuvânt, dar vă puteți convinge mergând până la Băcănia cu delicatese de la curtea cu Tauri din Codlea.

DSC_0307 (Copy) DSC_0313 (Copy) DSC_0314 (Copy) DSC_0318 (Copy) DSC_0323 (Copy) DSC_0325 (Copy) DSC_0326 (Copy) DSC_0335 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

    • La Curtea cu Tauri, care este situată pe DN1, pe partea dreaptă cum te duci spre Sibiu, înainte de intersecția cu drumul Hălchiului. Cu intri in acea curte mare, băcănia este în stânga cu privești spre spălătorie.

Comments are closed.