Aura Duicu, despre „cumpăna” unei afaceri de familie

1
6.142 vizualizari
views

Ce om de afaceri nu are o cumpănă cel puțin odată în viață? Făcând o retrospectivă a afacerilor de succes, se observă că administrarea uneia are suișuri și coborâșuri din care întotdeauna ai de învățat.  Când te lansezi ca jucător pe piață, primul lucru de care te lovești este concurența, apoi realizezi că nici sistemul fiscal nu este tocmai prietenos, iar dacă afacerea ta este autentic românească avantajele oferite de către stat tind către zero.

Cu toate acestea, la Codlea funcționează o mică afacere a unei familii care a știut să reziste pe piață prin calitatea produselor tradiționale oferite clienților.

duicuaurelCarmangeria “La Duicu”, pentru că despre ea vorbim,  a fost înființată în 1998, însă vine cu o tradiție de peste 50 de ani în creșterea și exploatarea suinelor, bovinelor și ovinelor pentru carne și preparate din carne, iar Aurel Duicu este  maestrul măcelar care a dat viață acestei afaceri. Burlac până la 40 de ani, și-a dezvoltat pasiunea pentru creșterea animalelor încă de mic, pe când era strungar la stână, în zona Bran-Moeciu, unde s-a născut și a copilărit.

În 1968 s-a mutat în Codlea, iar la Industria carnii a lucrat până în 1974. Din 1974 pana în 1997 a lucrat ca Șef Abator la Complexul de Porci Codlea.Obisnuit să se trezească dimineața devreme, asemeni proverbului “cine se scoală de dimineață, departe ajunge” a fost cel mai mare crescător de tauri din judetul Brașov, iar din 1998 se dedică afacerii de familie – Carmangeria “La Duicu”.

Am stat de vorbă cu Aura, fiica măcelarului, care ne-a surprins cu sinceritatea debordantă, spunând lucrurilor pe nume. Noi, românii, în general, suntem obișnuiți să vindem/cumpărăm același rahat împachetat diferit. Marketingul face diferența. Sigur că tânăra de 24 ani auraduicunu dorește să arate cu degetul înspre cineva anume. Nici măcar nu are o problemă cu concurența. A dorit doar să puncteze faptul că produsele comercializate în cadrul afacerii de familie sunt altceva. Contrar așteptărilor, Aura Duicu nu se supune tiparului „duc moștenirea mai departe”. Ne-a mărturisit că dorește să își ajute tatăl pentru că îl iubește foarte mult, nu pentru că ar fi pasionată de creșterea animalelor, acesta fiind motivul pentru care se implică în afacerea de familie. Ar mai fi și convigerea tatălui ei, cum că o astfel de afacere nu este pentru femei, lucru ce s-ar putea să o ambiționeze pe fiică. Vom vedea care va fi decizia acesteia peste timp. Cert este că și în plan personal Aura Duicu  avut o cumpănă. Este acea cumpănă pe care dacă nu o ai, nu știi să apreciezi la fel de mult darul vieții și susținerea oamenilor din jur. Așa am perceput-o pe Aura, plină de viață, de o frumusețe interioară și sensibilitate remarcabile.

Carmangeria “La Duicu” este furnizor de preparate și carne proaspată, specialități afumate natural din animale crescute în fermă, cu respectarea normele sanitar-veterinare europene, fiind hrănite cu furaje din grâu, porumb și orz.

Magazinul de prezentare “La Duicu în pravalie” este situat în Codlea pe strada Lungă, nr  52.

Facebook oficial https://www.facebook.com/laduicu.ro/

aurasiaurelduicu

laduicu laduicu2 laduicu3

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.