Au venit rezultatele analizelor cărnii de curcan. Cine e bun de plată?

2
2.470 vizualizari
views

Referitor la alerta rapidă ce a incriminat produsul ,,piept de curcan congelat” având ca și pericol identificat reziduuri de medicamente veterinare, DSVSA a efectuat o anchetă la SC GALLi GALLO (Penes) în data de 14 martie, când s-au prelevat probe care au fost duse la laboratorul de la Suceava. Rezultatele testelor de laborator corespund normelor în vigoare. Iată și răspunsul:

,,Având în vedere că nu se susține suspiciunea de contaminare cu medicamente de uz veterinar, alerta rapidă a fost închisă iar loturile suspicionate aflate în rețeaua comercială internă nu sunt supuse nici unei restricții.”

Așadar, starea de panică din ultimele zile și tot circul media pe subiectul ,,carne de curcan cu reziduuri antibiotice” nu se justifică. Însă efectele inconștienței factorilor de răspundere din ministerul de resort cât și a unor ,,jurnaliști” dornici de senzațional, sunt în detrimentul crescătorilor de păsări. Conform unor date statistice, la nivel național ,,știrea” a scăzut vânzările de carne și produse de carne de curcan cu aproximativ 70 %.

Cine sunt responsabilii? Cine plătește pagubele? Cum de s-a permis falsul din Germania și cât de iresponsabili au putut fi cei care au preluat informația și au aruncat-o în presă?

Sunt întrebări care vor rămâne cel mai probabil fără răspuns, însă este dureros că astfel de lucruri se întâmpla intreprinzătorilor particulari cu concursul ,,involuntar” al instituțiilor statului. Un stat care ar trebui să-i incurajeze să se dezvolte și să îi protejeze.

O istorie care era gata să se repete de la gripa aviara, o altă minciună sfruntată a autorităților, care a decimat mii de capete de păsări și a ruinat sute de afaceri și milioane de gospodării. Ca mai apoi, brusc, să ne trezim cu carne de pui de import. Nu cumva s-a încercat din nou punerea pe butuci a unei afaceri de succes? Din fericire, de această dată omul de afaceri Cătălin Muntean a investit în cel mai modern abator din țară, în care procesarea cărnii de curcan se face la standarde europene. Și s-a pregătit pentru astfel de ,,atacuri,, prin calitate și profesionalism. Până și buletinul de analiză al trader-ului din Germania a confirmat că produsul din Romania al GALLi GALLo este bun și nu prezintă reziduuri de antibiotice. Iar nivelul exportului din ultimii ani si cererea de pe piața externă demonstrează seriozitatea producătorului român.

Spre stupefacția celor care mai au un dram de minte, au existat acei români invidioși și cârcotași care s-au grăbit să împroaște cu noroi și să ceară decapitarea unui ,,Peneș Curcanul” pe care l-au văzut ca pe un focar de infecție. Este trist să constați că focarul consta în învrăjbire, iar infestate sunt doar inimile oamenilor fără de Dumnezeu.

UPDATE 22.03.2012

Penes Curcanul – Stiri

Dragi clienți, parteneri sau simpli oameni de bine,

În ultima săptămână societatea noastră a fost acuzată pe nedrept de folosirea unor practici neconforme cu realitatea. Aceste acuze nu au avut ca scop decât  denigrarea imaginii și a brandului Peneș atât pe plan intern cât mai ales în plan extern. Probabil s-a considerat că am devenit un pericol pentru piața europeană, un producător important într-o piață concurențială, capabil să se lupte de la egal la egal cu marii jucători europeni.

Privit în contextul ultimelor „alerte” din domeniul alimentar – vezi scandalul cărnii de cal, cel al laptelui, al cărnii de pasăre, pește etc, mesajul nu poate fi decat unul singur: DERANJAM!!! Dacă până mai ieri noi românii eram considerați și ne limitam la a fi consumatori disciplinați ai produselor alimentare vest-europene sau americane, de o calitate uneori îndoielnică, de ceva timp am indrăznit să ridicam capul din pământ și să venim pe piața Europei și in calitate de producători. Vă asigur că nu a fost ușor deloc și acest lucru, sunt convins, e valabil pentru toți exportatorii români din toate domeniile. În permanență am plecat cu handicapul zonei și a trebuit să certificam o calitate superioară a produselor noastre, oferite la prețuri sub cele ale concurenților vest-europeni. Ne-am construit în cei 3 ani de funcționare, adică relativ repede, un nume apreciat atât la nivel național cât și european și în permanență am făcut eforturi consistente pentru asigurarea unei calități ireproșabile a produselor Peneș. Poate uneori nu am mulțumit în totalitate clienții noștri, însă imediat am luat măsuri pentru îndreptarea eventualelor greșeli pe care le-am făcut. Ce s-a intamplat săptămâna trecută este însă un atac sub centură,  total nejustificat la adresa brandului Peneș.

Astăzi am primit răspunsul oficial al autorităților române – vezi aici – care certifică faptul că produsele noastre sunt de cea mai bună calitate, în conformitate cu măsurile și normele de siguranță alimentară impuse de legislația europeană. Deși imaginea noastră a fost afectată în ultimele zile in mod nejustificat, vreau să cred că încrederea dvs. în calitatea produselor noastre a rămas intactă și vă asigur că nu vom face niciodată nici un rabat de la măsurile de siguranță alimentară impuse de lege. Iar dacă piața vest-europeană nu ne dorește și încearcă sabotaje ieftine ca cel de săptămâna trecută, ne vom focusa pe piața din România și vom căuta alte piețe de desfacere, obiective, imparțiale, corecte. Nu vom accepta insă niciodată să fim acuzați pe nedrept, în baza unor probe „fabricate” și a unor suspiciuni din categoria „Romania, vinovatul de serviciu al Europei”!

Răzvan Șandru
Director General

Citește mai mult pe site-ul oficial www.penes.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Am stiut si am fost sigur de la bun inceput ca acest scandal este o facatura , de ce ? simplu . Nu se doreste ca un producator atat de mare si puternic precum este Penes Curcanul sa iasa pe piata europeana . Cum s-a crezut ca poate pleca , carne infestata din ferma si dintr-un abator de ultima generatie . Pentru pierderile provocate de acest scandal trebuiesc trasi la raspundere cei care l-au provocat dar si cei care au sustinut sus si tare aceasta mizerie .

  2. Firma de la Codlea a trecut si testul nemtilor. Acestia au facut nu mai putin de 18 probe de analiza in ultimele zile la trader-ul din Germania care a importat carne de la Codlea. Toate analizele au iesit NEGATIV. Curcanul cu antibiotic NU este de la ,,Penes Curcanul”. In schimb, vanzarile au scazut foarte mult si se fac eforturi pentru recastigarea pietei…

Comments are closed.