ATENȚIE cine îți repară acoperișul! Lucrări cu amenințări și scandal!

0
4.371 vizualizari
views

Scandal mare în cursul zilei de 27 mai în Codlea. Sesizarea făcută de către un cetățean pe adresa redacției ne-a reamintit de proverbul ”Capul face, capul trage!” Și nu este singurul cetățean care și-a luat țeapă. Despre ce este vorba?

În cutiile poștale de la case au apărut niște fluturași cu oferte de lucrări de reparații acoperișuri, țiglă metalică, mici reparații și înlocuire scocuri și burlane, izolații și hidroizolații, un număr de telefon și un discount de 15%, incluzând transport gratuit.

Omul nostru care stă la casă, sună la numărul respectiv, spune ce reparații trebuiesc făcute la acoperiș și dă adresa la care se prezintă lucrătorii. Nu mică i-a fost mirarea omului când la poartă i-au venit țiganii specializați în scocuri și burlane, care i-au și făcut o ofertă de preț pentru reparații. Totul la 1000 de lei. Facem hărtie? Nu, se merge pe cuvânt, vorba aia, suntem oameni. Vin materialele, se apucă oamenii de treabă, termină lucrarea și se trage linie pe costuri. Total, 7000 de lei? Proprietarul nostru a rămas perplex. Cum 7000 mii? Ați spus 1000 de lei?

Ce face țiganul nostru? Începe să-i calculeze din nou tabla, scocul, cârligul, cositorul, lipitura, demontat, montat, manoperă pentru fiecare centimetru de tablă. Matematica țiganului nu greșește. Atât face! 7000!

Omul spune că nu plătește decât 1000 de lei cât s-au înțeles la început. Țiganii intră peste el în curte, amenințând și făcând scandal, iar omul se închide în casă și sună la 112. Vine poliția, vin jandarmii.

Poliția constată. Nu vorbim despre încălcarea proprietății pentru că au avut acceptul proprietarului să execute lucrări. Nu se poate demostra suma convenită înspre plată, întrucât nu există un contract sau o înțelegere scrisă a părților. Așa că, lucrarea e sus pe casă și omul trebuie să plătească. În acest caz omul plătește 2000 de lei, dublu practic față de înțelegere.

Cazul însă nu este singular, iar practicile țiganilor care se ocupă de acest tip de lucrări sunt cunoscute. Desigur, există și excepții unde se lucrează pe hârtie scrisă, termene și plăți. Însă, atunci când dai de un om naiv, aplici tupeul, îl ameninți și iei pielea de pe el.

Aveți un astfel de fluturaș în cutia poștală la casă? NU LUCRAȚI FĂRĂ CONTRACT!

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic