Atelierul de încondeiat ouă de la Dumbrăvița și-a deschis porțile

1
1.544 vizualizari
views

Paştele se apropie cu paşi mici, dar siguri, iar ţânţărenii vor să se pregătească aşa cum se cuvine. Cu doar câteva săptămâni înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, Atelierul de încondeiat ouă de la Biblioteca din Dumbrăviţa şi-a redeschis porţile.
„Cu sprijinul şi finanţarea Fundaţiei Bill şi Melinda Gates România, Irex şi Biblionet, reînviem tradiţiile în satul nostru”, spune doamna bibliotecar Elena Odăianu, iniţiatoarea acestui proiect.

Atelier incondeiat oua 2014
Bazele au fost puse încă de anul trecut când s-a desfăşurat pentru prima dată. Copiii, adolescenţii dar şi adulţii au fost foarte receptivi şi au venit în număr mare să înveţe tainele încondeierii ouălor. Înarmaţi cu răbdare, puţin talent şi ouă multe, totul a mers cum nu se poate mai bine iar activitatea lor a fost încununată de succes. Ca dovadă, el continuă şi în acest an.

 

 

 

Atelierul se va desăşura în fiecare săptămână până la Paşte, la Biblioteca din Dumbrăviţa. Lista participanţilor este deschisă tuturor, nu numai ţânţârenilor, iar cei care sunt dornici să înveţe, să păstreze şi să ducă mai departe aceste frumoase tradiţii sunt aşteptaţi să se înscrie la atelier.

Atelier incondeiat ouaAtelier incondeiat ouaArta incondeierii oualorDSCN1469

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. […] Paştele se apropie cu paşi mici, dar siguri, iar ţânţărenii, cum sunt numiți locuitorii din comuna Dumbrăvița, vor să se pregătească aşa cum se cuvine. Cu doar câteva săptămâni înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, Atelierul de încondeiat ouă de la Biblioteca din Dumbrăviţa şi-a redeschis porţile. „Cu sprijinul şi finanţarea Fundaţiei Bill şi Melinda Gates România, Irex şi Biblionet, reînviem tradiţiile în satul nostru”, spune doamna bibliotecar Elena Odăianu, iniţiatoarea acestui proiect, citat[ de codlea-info.ro. […]

Comments are closed.