Atelier de olărit organizat la Brașov (FOTO)

0
106 vizualizari
views

Unul dintre cele mai vechi meşteşuguri ale românilor este olăritul, o tradiţie conservată cu grijă în centre din ţară.

Prelucrarea ceramicii în scopul confecţionării obiectelor de uz gospodăresc, şi nu numai, a fost cea dintâi industrie casnică, prin intensitatea practicării sale.

Astăzi, prea puțini mai știu aceste lucruri fapt pentru care deputata AUR, Ana Loredana Predescu a organizat un atelier de olărit unde experiența olăritului poate fi încercată atât de adulți cât și de copii sub îndrumarea Artistului-Ceramist Mihai Bîscu.

Mă bucur că am reușit să îl aduc de la câțiva kilometri buni, cam de la 4 ore distranță, pe Artist-Ceramistul Mihai Bîscu, aici la noi, în Brașov. Împreună cu acesta am oferit o experiență unică copiilor și anume aceea de a lucra pâmântul, de a învăța ce înseamnă un meșteșug străvehi.

Este o idee pe care o am mai demult dar nu reușisem să găsesc spațiul necesar pentru ca aceste ateliere să aibă loc. Și eu când am fost mică am participat la aceste ateliere care aveau loc în cadrul clubului copiilor din localitatea unde eu învățam. Din păcate, mulți copii din zilele acestea nu mai au acces la astfel de cursuri, cursuri organizate pe aceea vreme de statul român.

Statul român are mari carențe. Lasă pe ultimul loc interesele reale ale copiilor. Cei mici trebuie să aibă parte de aceste experiențe și nu trebuie să lăsăm acest lucru pe seama părinților care trebuie să scoată tot timpul bani din buzunar pentru transportul copiilor către școală, pentru meditații, pentru plata unor astfel de ateliere. Eu în calitate de deputat de Brașov și de membru în comisia de învățământ și de participant la astfel de ateliere, mi-am asumat un rol și anume aceea de a da înapoi comunității brașovene din experiența mea.

La acest club copiii vor avea parte de lecții remediale destinate celor care au carențe în ceea ce înseamnă scris și citit. Aici vor avea parte de câteva ore în care se pot perfecționa. Vor avea cursuri de franceză, avem consilier psihologic care poate lucra cu elevii de clasele V-VIII, aceștia au nevoia cea mai mare de îndrumare”, a declarat deputatul Ana Loredana Predescu.

Cei interesați să participe la atelierele organizate pot suna la nr de telefon 0747 826 521.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ