Asfaltare drum comunal Dumbrăvița – Crizbav

0
2.045 vizualizari
views

Un drum care nu a văzut niciodată asfaltul, cel dintre Dumbrăvița și Crizbav, a fost asfaltat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Finanțarea se ridică la suma de 8 milioane de lei, iar drumul are o lungime de 4,8 km, spune primarul din Dumbrăvița, Popa Zachiu.

Un alt drum asfaltat, însă de această dată cu fonduri europene este cel dintre Dumbrăvița și Satu Nou spre Hălchiu.  Drumul are 12,5 km și fondurile accesate au fost în valoare de 22 milioane.  Accesarea fondurilor europene a fost posibilă prin Consiliul Județean Brașov.  Aceste drumuri vor crește valoarea turistică a zonei, consideră Popa Zachiu, primarul comunei Dumbrăvița, care vrea să propună și un proiect pentru realizarea unor piste de biciclete în jurul lacului. Lacul de la Dumbrăvița este unul dintre cele mai apreciate pentru fauna deosebită, aici regăsindu-se specii de păsări care se mai găsesc doar în Delta Dunării.  Zona se mai numește și Delta din Carpați, care face parte din aria protejată alături de pădurea de stejari Dumbrava și Măgura Codlei. Astfel, accesul în zonă va fi mult mai ușor, iar valoarea terenurilor din imediata apropiere va crește.

De asemenea, primarul Popa Zachiu spune că intenționează ca în centrul comunei să monteze limitatoare de viteză și oglinzi pentru o mai bună vizibilitate a participanților la trafic, urmând ca în urma demersurilor să fie emisă aprobarea.

VIDEO – ASFALTARE DRUM Dumbrăvița – Crizbav

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic