APA, acest subiect ne… doare! Până când?

9
3.290 vizualizari
views
Fundatie rezervor apa - Foto arhiva
Fundatie rezervor apa – Foto arhiva

Nu știu dacă există cetățean în municipiul Codlea care să nu depindă de apa care curge (ar trebui) mereu la robinet. Nu de puține ori, cetățenii au întrebat, așteptând și răspunsuri. Ce se întâmplă cu apa? De ce nu avem apă noaptea, de ce aceasta se oprește în zilele toride de vară? Frustrările acumulate pe bună dreptate se amplifică atunci când treci pe lângă zona frumoasă de la ieșire din Codlea către Brașov și vezi sistemul de irigații funcțional, stropind din belșug zona verde, că îți vine să îți iei prosopul și săpunul de acasă și să te dușulești. Cam așa stau lucrurile, așa înțelege omul că este nedreptățit.

În ce stadiu ne aflăm și cât mai avem de așteptat, am întrebat direct la sursă. Iar răspunsul nu a întârziat să apară.

Problema se cunoaște și este una din prioritățile urbei. Lucrarea la noul rezervor de apă este una de amploare și a fost de durată, fiind la acest moment pe ultima sută de metri. Rezervorul poate capacita întregul necesar de apă al orașului, iar când va fi dat în folosință nu vor mai fi probleme.  S-au primit promisiuni de la compania Apa Brașov că noul rezervor va fi gata undeva în luna septembrie a acestui an, octombrie cel târziu, iar primarul face apel la toleranța cetățeanului.

,, Știu că este greu și înțeleg perfect situația. Este de ani buni. Rețeaua de apă a rămas aceeași, în condițiile în care orașul s-a dezvoltat din punct de vedere urbanistic. Avem promisiunea că în maxim 3 luni problema apei curente va fi rezolvată definitiv. Rog locuitorii Codlei să aibă răbdare” – încheie Cătălin Muntean

Referitor la sistemul de irigatii, oprirea acestuia în această perioadă nu ar influența substanțial debitul de apă pentru orășeni. E ca și cum ai mai pune două cisterne de apă în lacul de la ștrand ca să înoți. Însă lipsa celor două cisterne, ar lăsa plantele, florile și toată zona verde a orașului fără viață.

Mult a fost, puțin a mai rămas. APA, acest subiect care ne… doare!

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

9 COMENTARII

 1. Referitor la sistemul de irigatii… de cand a fost pus in functiune, nu mai pot uda in gradina. Si la mine mor florile, legumele si iarba. Asa ca, de ce m-ar interesa de sistemul de irigatii? Mai platim si o caruta de bani apa, chirii pe gradini si altele. Sa stii ca influenteaza foarte mult irigatiile. Cand nu se uda in oras, debitul de apa e normal.

 2. Un articol obiectiv si corect. Cum am asteptat 43 de ani, mai astept cateva zile.
  Sper sa ii putem felicita pe actualii si vechii edili cat mai curand.
  Cat despre zonele verzi: orasul arata foarte bine. Aici ii felicit doar pe noii.
  O zi bina,

 3. Multumim Primarului din Codlea si la Apa Nova pentru apa furnizata pe camul alb de 2 luni de zile. Apa este oprita, pleci la munca la 5.15 nu avem apa, vii de la munca nu ai apa , te culci nu ai apa sa faci baie. IN CURAND O SA NE UMPLE PADUCHII. TIFOSUL SI RAIA CA PE TIMPUL RAZBOIULUI, MULTUMIRI SINCERE PRIMARULUI

 4. Stam bine…am scapat la alegerile de anul trecut de prostii care fac ternuri de fotbal in panta; parcuri in padure; si ne-am procopsit cu INTELIGENTIA care iriga balta (vezi irigarea parcului cu soare).
  Cat priveste calitatea si cantitatea apei livrate in urbea noastra este un dezastu (tevi mansonate cu bandaj de cauciuc, tevi sparte gen fluier prin care circula apa – probabil pentru irigarea subterana.).Alo Primaria cine plateste pierderile pe reteaua de distribuire….?

 5. A fost oprita apa ieri in 21.08.2013, dar nu a fost de ajuns ca „bineinteles nu s-au terminat lucrarile”. Pai cum sa se termine daca se munceste cum se munceste la noi la stat, 5 min lucrezi 7 ore pauza iar seara se doarme si la ora 15 se termina programu.
  Daca va intrebati cumva de ce nu avem apa inca va spun eu ieri nu s-au teminat lucrarile, iar azi dimineata cand am sunat la apa mi s-a spus ca s-a lucrat toata moaptea. O MINCIUNA GOGONATA , AM FOST AZINOAPTE AM FILMAT NU ERA NICI TIPENIE DE OM SI AM PUS PE YOUTUBE CA NU ERA NIMENI NOAPTEA. NU MAI MINTITI. Sa va vada o tara intreaga ca mintiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Sa va traiasca „Orasul European” dom` primar!!!!
  Nu stiu cate orase europene raman pentru al doilea an consecutiv mai mult de 2 zile fara apa potabila? Asta da dovada de incompetent si de indiferenta celor ce se ocupa cu aceasta problema. Am fost anuntati ca ieri la ora 20 va fi reluata furnizarea cu apa potabila si uite ca nici acum nu a fost reluata.
  Nu mai vorbim de temperaturile de afara. In curand plec la munca… o sa dau afara colegii din birou cu mirosul meu de prospetime.
  Cum este dom` Primar ?… este aer proaspat in primarie?

Comments are closed.