Ansamblul Măgura Codlea, o mare familie, un mod de viaţă

0
3.131 vizualizari
views

Ansamblul Folcloric Magura Codlea

Puţini dintre cititorii noştri stiu care este atmosfera în cadrul Ansamblului Folcloric Măgura, ansamblu păstorit de directorul Casei de Cultură Petrică Buhnici, sub directa îndrumare a doamnei Angela Drăguşin. De ani buni, aceştia au reuşit să apropie dansatorii ca într-o mare familie. Aici s-au legat prietenii, aici s-au născut poveşti de dragoste. Unde altundeva, dacă nu în locul în care de la o repetiţie la alta şi până la spectacol, ajungi să îţi cunoşti partenerul de dans, îndrăgindu-l cu bune şi mai puţin bune, trăind alături de acesta satisfacţia rodului muncii depuse. Totul pentru promovarea frumosului.

În seara specială de Dragobete, la invitaţia domnului director Buhnici şi a doamnei Angela, am luat parte la petrecerea ansamblului folcloric şi m-am bucurat alături de aceştia de atmosfera de veselie. Sunt atât de plăcuţi, atât de tineri şi de frumoşi, senini şi dornici parcă să mute munţii cu entuziasmul lor. Au inimile cât casa, spunea cineva.  ,,Ansamblul Folcloric Măgura are copii minunaţi, sănătoşi şi demni de laudă” – marturiseşte directorul Petrică Buhnici, uitându-se în urmă cum şi peste tâmplele sale se aştern anii. Va împlini curând 50. Însă ei, tinerii, sunt deosebiţi. Ca dovadă stă mărturie prietenia legată de curând cu Ansamblul Folcloric ,, Poarta Dorului” din Bran, coordonat de Liviu Vintilă – coregraf şi Bangălă Ionela – director, alături de care au fost la festival în Germania. Şi aceştia au fost de Dragobete oaspeţi de onoare. Şi nu au venit oricum, ci cu un mănunchi de dansuri şi jocuri de îţi era mai mare dragul să-i priveşti în straiele populare.

,,Ansamblul trăieşte mai departe şi chiar dacă într-o bună zi nu voi mai fi eu la cârmă, lucrurile minunate realizate de fiecare dintre noi vor dăinui” – spune zâmbind coordonatoarea Angela Drăguşin.

Ansamblul Folcloric Măgura Codlea, o mare familie, un mod de viaţă

Petrecere de Dragobete – Ansamblul Folcloric Măgura

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic