Ansamblul Folcloric Măgura Codlea ne-a reprezentat cu cinste la Grune Woche în Berlin

1
1.305 vizualizari
views

Berlin 2012-Ansamblul Magura Codlea

Cea mai mare mândrie pe care o poate avea un român este aceea  de a putea reprezenta cu cinste culorile ţării peste hotare. Sentimentul este unic şi le revine şi membrilor Ansamblului Folcloric ,,Măgura Codlea”.

Începând din data de 16.01.2012 şi până în 21.01.2012,  Ansamblul Folcloric Măgura Codlea  s-a aflat împreună cu  Ansamblul Folcloric Poarta Dorului  din Bran la Târgul International ,,Grune Woche”  (Săptămâna Verde)  care a avut loc în Germania (Berlin).  România, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), şi-a asumat statutul de ţară parteneră, cu toate responsabilităţile,  asa încât românii au fost cei care au deschis spectacolul. Ansamblul Poarta Dorului  a fost coordonat de   Liviu Vintilă – coregraf şi Bangălă Ionela – director, iar  Ansamblul Măgura a fost coordonat de  Angela şi Florin Draguşin și Petrică Buhnici – director. Alături de cele două ansambluri  a  fost şi orchestra Ţara Bârsei  Braşov, dirijor Petrişor Varga, artiști profesionisti, intrumentisti şi vocali care au reprezentat România.

Evenimentul a fost prezentat de vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu. În deschidere a susţinut un recital Dumitru Farcas, au urmat dansuri populare și trupa Amadeus!  Nici dansurile  germane din Brașov nu au lipsit,  au prezentat  un dans german împreună cu Ansamblul Măgura. Toţi fiind români!  Oficialităţile prezente la acest eveniment au fost  Valeriu Tabară – Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale,  Dacian Ciolos – comisar european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală şi Ilse Aigner – Ministrul Federal German Pentru Alimentație, Agricultură și Protecția Consumatorilor.

Berlin 2012

Din culise, de la corespondentul nostru Loredana Cozma.

Chiar de la plecare  tinerii  s-au distrat copios în autocar.  Au jucat cărti, au dansat, au cântat, chiar dacă  locul era strâmt. După 28 de ore obositoare de mers pe drum, distractia  a continuat în Germania, la hotelul unde au fost cazați.  Ziua  au ieșit în grup la plimbări, la cumpărături  iar  seara  s-au întâlnit în câte o cameră și  s-au distrat cum se cuvine, cu muzica, cu dans, râsete și jocuri. Deși s-au cunoscut cu câteva zile înainte de plecare,  pe drum sau abia  la hotel, lucrul acesta nu i-a împiedicat să se împrietenească și să se înțeleagă bine.   Timp de o saptămână  nu au fost dansatori de la  Ansamblul Magura, nici de la Ansamblul Poarta Dorului, nici orchestra Țara Bârsei. Au fost  simpli români, prieteni cu toții, care atunci când a fost vorba de muncă au muncit cu seriozitate iar atunci când a fost vorba de distracție  au știut să se bucure de fiecare moment petrecut împreună!

Joi 19 ianuarie 2012, pe scena Internationales Congress Centrum ICC Berlin  cântecele și dansurile românești au făcut un mare spectacol, sala de 5000 de locuri devenind neîncăpătoare!  Pentru  români  a fost o experienţă frumoasă.  Armonia, voia bună şi  dragostea pentru muzică și dans ne-au unit într-o echipă frumoasă, care să ducă peste hotare vești bune despre România!

Galerie Foto

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.