ANM a emis o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă în mai multe județe, până la noapte

0
59 vizualizari
views

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, noi avertizări de vreme severă. De astăzi, de la ora 10.00, până diseară, este valabil un cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova și în zona montană. Ulterior, până marţi dimineaţă, fenomene de instabilitate atmosferică se vor înregistra în Tulcea şi Constanţa.

Potrivit ANM, până la ora 21.00, va fi instabilitate atmosferică local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi pe alocuri de peste 30…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a ţării.

Codul galben vizează județele Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Hunedoara, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Teleorman și Olt.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ