Angajări în armată 2023: MApN organizează o nouă sesiune de recrutare pentru posturile de REZERVIST VOLUNTAR

0
282 vizualizari
views

În România, armata se face pe bază de voluntariat, nu mia este obligatorie decât în situaţie de extremă urgenţă, astfel că MApN face recrutări pe regiuni.

MApN face o nouă sesiune de recrutare până pe 10 noiembrie 2023. Cetățenii care doresc sa îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României pot opta pentru cele 1120 de locuri de ofițeri, maiștri militari, subofițeri sau gradați și soldați, disponibile la nivel național La nivelul județului Alba, sunt disponibile 13 locuri pentru ofițeri, 1 loc pentru maiștri militari și 9 locuri pentru subofițeri.

La prezentarea pentru înscriere se va completa o cerere de înscriere iar candidații vor avea următoarele documente asupra lor:

– actul de identitate, în original si în copie;
– certificatul de naștere, original și copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii și/sau alte documente care atestă alte competențe dobândite în viața civilă, în original și în copie;
– permisul de conducere valabil, în original și în copie, daca este cazul;
– livretul militar, în original și în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care dețin calitatea de rezervist.

Te poţi informa și aici

Înscrierile pentru cetățenii cu domiciliul in județul Alba au loc la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrul militar județean Alba situat în mun. Alba-Iulia, str. Regina Maria, nr. 6, telefon 0258.811.989. Vă așteptam alături de noi!”, se arată în anunţul MApN.

În perioada când sunt chemaţi la instrucţie, rezerviştii sunt plătiţi la fel ca un militar profesionist. De exemplu, un soldat poate ajunge cam la 1.800 de lei. Pentru restul perioadei, când stau acasă şi pot merge la serviciu, rezerviştii primesc lunar 30 la sută din solda de grad şi funcţie, ceea ce înseamnă, tot pentru un soldat, puţin peste 500 de lei.

MApN lucrează la o lege de introducere a serviciului militar pe bază de voluntariat. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani vor putea alege stagii de instrucţie de patru luni. La final, vor primii contravaloarea a trei salarii medii brute şi vor intra în rezerva operaţională a armatei pregătită pentru înrolare în caz de mobilizare sau război.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ