Ana și Mara, cele două șaguniste care vor studia la Oxford, au un mesaj pentru toți colegii

0
2.452 vizualizari
views

Ana și Mara sunt cele două eleve de clasa a XII-a care au fost acceptate la Oxford, una din cele mai prestigioase universități din lume. Nu s-au gândit nicio clipă în urmă cu 3 – 4 ani că vor aplica pentru această univesitate, ne spun fetele chicotind. Ar fi putut aplica oriunde, însă au considerat că este o provocare și o mare oportunitate pe care le-o oferă Marea Britanie și totodată Colegiul ”Andrei Șaguna”. 

Marea oportunitate le-a oferit-o colegiul unde învață pentru că au avut posibilitatea să participe la diferite concursuri internaționale de profil, acolo unde au obținut rezultate deosebite. Iar pregătirea a început de timpuriu. Cu siguranță mulți și-au întors privirea când au aflat că au urcat pe podium la concursurile de la NASA ori la cele de informatică, de unde au adus acasă aurul.

Însă, Ana și Mara spun cu modestie că oricine își dorește, poate să își urmeze visul. Este mesajul celor două eleve care din toamnă vor studia la Oxford: ”Go for it!”

Despre activitatea colegiului sunt doar cuvinte de laudă. Ana și Mara nu sunt singurele eleve care merg la universități de prestigiu, ne spune directorul Cezar Boghici. Sunt foarte mulți elevi care vor studia în străinătate, iar de-a lungul timpului acești elevi au ajuns oameni mari.  Școala românească este una foarte bună și aici ne referim nu numai la anumite discipline, ci la modelarea caracterelor elevilor. Pentru aceste centre universitare așa cum este și Oxford, este foarte important cum pot gestiona studenții lor o situație de criză, cum pot rezolva probleme sub presiune, alternative și metode de soluționare. Sunt teste care îți vor creiona profilul psihologic și poți trece sau nu. Este un pachet complet de aptitudini.

Oricum ar sta lucrurile, Ana și Mara au reușit. Mara se vede peste 10 ani într-o mare companie de software, iar Ana crede că ar putea realiza designul aeronavelor spațiale de la NASA.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic