Ana Loredana Predescu: Producătorii autohtoni sunt taxați abuziv de către marile lanțuri de magazine

0
456 vizualizari
views
Din păcate ziua de 8 Martie a fost pentru mine una dezamăgitoare, scrie deputatul PUSL Ana Loredana Predescu, într-o intervenție pe facebook.
 
”Nu sunt un om naiv și știu că atunci când ești în politică nu se întâmplă totul nici corect, nici cu bune intenții, nici în modul pe care ți-l dorești pentru cetățeni. Dar știi că fiind acolo poți acționa pentru a schimba asta!
Ieri, am fost singurul membru al Comisiei pentru Industrii și servicii care a luat cuvântul pentru a susține eliminarea practicilor neloiale, abuzive, aplicate de marile lanțuri de magazine micilor producători.
Din păcate, s-a votat împotriva formei venite de la Senat care era net favorabilă producătorilor autohtoni facilitând accesul acestora în marile hipermarketuri prin eliminarea taxelor abuzive.
În schimb a fost votată, de exemplu, varianta defavorabilă producătorilor impusă de Comisia de Agricultură a Camerei Deputaților, de a introduce taxa de max 20 % din valoarea facturii pentru nimic. Asociațiile susțin că este enorm pentru producători în acest moment.”
 
Mai există o șansă de a nu fi adoptat acest PLX 178 în plenul Camerei Deputaților în varianta în care toate forțele politice implicate vor înțelege că în forma actuală micii producători au foarte puține șanse de a-și mai vinde marfa în hipermarketuri, care dețin o cotă de piaţă de peste 80%.
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic