Ana-Loredana Predescu: Deconturile pentru transportul elevilor, mai aproape cu 27 de zile

0
521 vizualizari
views

Metodologia de decontare a transportului pentru elevii ce nu se pot școlariza în localitățile de domiciliu, va fi aprobată prin ordinul ministrului educației, în termen de maxim 3 zile, de la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, în loc de 30 de zile, termenul prevăzut inițial.

În cadrul Dezbaterii privind situația educației, organizată la Comisia pentru învățământ din cadrul Camerei Deputaților, Ana-Loredana Predescu, deputat PPU(social-liberal), afiliat grupului PSD, i-a adresat întrebări punctuale ministrului Educației, domnul Sorin-Mihai Cîmpeanu, legate de ambiguitatea articolului 1^6 din proiectul de ordonanță de urgență pentru decontarea transportului elevilor care fac naveta spre școală.

„Având în vedere că majoritatea elevilor au început cursurile și nu există nicio reglementare în privința transportului, acesta fiind încă o piedică în calea accesului copiilor la educație, i-am adresat domnului ministru Cîmpeanu întrebări punctuale legate de ambiguitatea articolului 1^6 din NOUL proiect de ordonanță de urgență pentru decontarea transportului elevilor ce fac naveta spre școală. Cine decontează banii? Cum se decontează banii?

Răspunsul nu a fost edificator, însă, cu această ocazie, ministrul a declarat că va reduce termenul de 30 de zile, la maxim trei zile, pentru redactarea metodologiei de decontare.

Practic, se va reduce cu 27 de zile, termenul pentru redactarea instrucțiunilor de decontare.

Miercuri, acest proiect de ordonanță va intra pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Îmi exprim speranța că actuala „putere” va acționa corect și va crea un cadru de decontare real și aplicabil care să nu genereze discuții suplimentare cu transportatorii sau cu autoritățile locale.

Altfel, tot acest efort va fi inutil, iar din cauza lipsei unui sprijin minim din partea Guvernului, cei care pierd sunt copiii care vor alege calea abandonul școlar. Le atrag atenția guvernanților că pentru educație nu există cheltuieli, ci doar investiții pe termen lung! ” a declarat Ana-Loredana Predescu, deputat de Brașov.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic