Am fost, am văzut, ne-a plăcut. Eurovision Song Contest 2014

0
753 vizualizari
views

Eurovision-Song-2014-Brasov-32

“Miracle” este piesa cu care Ovi şi Paula Seling vor reprezenta România la concursul internaţional de muzică Eurovision Song Contest 2014. Sâmbătă, 1 martie, la Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov a avut loc  Selecţia Naţională pentru Eurovision. Locaţia nu a fost aleasă la întâmplare, organizatorii evenimentului au ţinut astfel să marcheze 46 de ani de la prima ediţie a Festivalului “Cerbul de Aur”, care se desfăşura în aceeaşi perioadă, pe aceeaşi scenă.

Eurovision-Song-2014-Brasov-66Paula Seling şi Ovi, Bere Gratis, The dAdA, The Zuralia Orchestra, Vizi Imre, Anca Florescu, Silvia Dumitrescu, Renée Santana feat. Mike Diamondz, Ştefan Stan feat. Teddy K, Naomi, Mirela Vaida Boureanu şi Şăl au fost cei 12 finalişti care s-au străduit să ne demonstreze că merită să câştige şi au făcut un adevărat spectacol.

Luminiţa Dobrescu, Stela Popescu, Monica Anghel, Corina Chiriac şi Proconsul sunt doar câţiva din artiştii de renume care au păşit pe covorul roşu şi ne-au oferit clipe de neuitat. Dar cel mai aşteptat moment al serii a fost anunţarea câştigătorului. Alegerea a fost făcută de către juriu şi votul publicului, în procent de 50% şi 50%. Mădălin Voicu, Nicoleta Matei (Nico), Alexandra Cepraga, Nancy Brandes şi Bobby Stoica au analizat cu atenţie cele 12 piese şi le-au acordat numărul de puncte pe care ei credeau că-l merită (vezi AICI punctele juriului pentru fiecare melodie).

Eurovision-Song-2014-Brasov-84

Puncte acordate televoting:

  1. Vaida – “One More Time” – 7509 voturi – 12 puncte
  2. Paula Seling şi Ovi – “Miracle” – 2052 voturi – 10 puncte
  3. Anca Florescu – “Hearts Collide” – 1404 voturi – 8 puncte

 

Puncte acordate de juriu:

  1. Paula Seling şi Ovi – “Miracle” – 12 puncte
  2. Vizi Imre – “Kind Of Girl” – 10 puncte
  3. Vaida – “One More Time” – 4 puncte

Eurovision-Song-2014-Brasov-92

Şi chiar dacă rezultatul televotului nu a corespuns cu dorinţa juriului, cu un număr total de 22 de puncte, câştigători ai Selecţiei Naţionale Eurovision 2014 şi cei care vor reprezenta România în Danemarca sunt Ovi şi Paula Seling. În încheiere, cei doi au urcat din nou pe scenă şi au interpretat piesa “Miracle”, iar pentru a ne duce cu gândul la un titlul acesteia, Ovi a cântat în prima parte alături de o hologramă a Paulei.

“Se întâmplă miracole. Vă mulţumim. Felicitări colegilor. Vă promitem că vom face tot ce putem să vă facem mândri că ne-aţi ales pe noi”, a spus Paula Seling.

Evenimentul nu a fost lipsit nici de incidente, cuprinsă de emoţiile rezultatului, Paula Seling a spart din greşeală trofeul Selecţiei Naţionale. Unii spun că şi în 2010, când cei doi au reprezentat pentru prima oară România la Eurovision Song Contest, s-ar fi întămplat la fel şi că asta ar aduce noroc, pentru că atunci ei s-au clasat pe poziţia a treia cu piesa “Playing with fire”. Nu putem decât să sperăm că aşa va fi şi că Ovi şi Paula se vor întoarce triumfători acasă.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic