Alertă în Turcia și Grecia: incendiile mistuie totul în cale! Flăcările au ajuns aproape de hoteluri

0
309 vizualizari
views

Este alertă în Turcia și Grecia, acolo unde incendiile mistuie totul în cale.

În Turcia, flăcările au ajuns aproape de hotelurile dintr-o stațiune celebră, unde o mulțime de români își petrec vacanța, iar turiștii au fost nevoiți să își petreacă noaptea pe plajă. Între timp, în Grecia, în doar o singură zi au izbucnit peste 40 de focare.

Incendiul de vegetaţie din stațiunea Kușadasi din Turcia a cuprins dealurile din zonă în miez de noapte. Flăcările au avansat rapid din cauza vantului care bătea cu peste 80 km pe oră și a ajuns până aproape de hotelurile din stațiune unde erau cazați și români. 500 de hectare au fost pârjolite, iar majoritatea turiștilor și-au petrecut noaptea pe plajă, motiv pentru care unii dintre ei au plecat mai devreme acasă.

Mai multe șosele au fost închise, iar turiștii au plecat cu greu din stațiune. Timp de 10 ore aproximativ 500 de pompierii cu zeci de autospeciale s-au luptat cu flăcările. Abia a doua zi oamenii s-au întors la cazări. 44 de focare de incendii au fost în toată Turcia.

Dezastru a fost și în Grecia, acolo unde lângă Atena a izbucnit un incendiu puternic de vegetație. Din cauza fumului și a flăcărilor puternice o autostradă a fost închisă și sute de pompieri au intervenit cu elicopterele pentru a stinge focul devastator.

Autoritățile însă se tem și spun că din cauza temperaturilor record, incendiile se pot reaprinde oricând.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ