Alegeri pentru Consiliul Scolar al Elevilor

0
2.399 vizualizari
views

Vineri, 21.10.2011, la Liceul Teoretic Codlea, elevii au votat pentru alegerea noului presedinte al Consilulului Scolar al Elevilor cat si pentru un reprezentant al fiecarei clase din cadrul institutiei de invatamant.

Consiliul Elevilor reprezintă o formă de organizare asociativă,cu un rol important în democratizarea şcolii şi a relaţiilor dintre profesor si elev. Prin intermediul acestui organism, elevii îşi pot alege reprezentanţii, pot formula puncte de vedere şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

Activitatea se desfasoara la nivel national, iar la liceul din Codlea a inceput din 17 octombrie, cand elevii si-au depus primele dosare pentru candidatura la functia de presedinte al consiliului.

Proiectul demarat la inceputul saptamanii trecute s-a derulat dupa graficul primit de la Inspectoratul Scolar Judetean. Doar 3 eleve apartinand claselor a IX-a si a X-a si-au depus dosarele complete, fiecare continand un Cv al elevului, o scrisoare prin care acesta  doreste sa isi motiveze si sa isi asume functia de presedinte, un proiect cu activitatile ce se doresc a fi promovate in cadrul liceului, dar si acordul parintelui.

Astfel, au fost impartite peste 200 de bilete, iar rezultatul obtinut in urma voturilor elevilor a fost comunicat de Comisia de Organizare, alcatuita din:

Merinde Elisabeta– director adjunct

Magdalena Ratan – coordonator proiecte si programe educative

Alina Vieru – cea care a ocupat pana astazi functia de presedinte al consiliului.

In acest an, 90 de voturi exprimate liber ale elevilor au decis ca functia de presedinte al Consilului Scolar sa fie ocupata de Noemi Tudor, eleva in clasa a X-a.

Alegerea consiliului scolar al elevilor

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic