Albert Ziegler – Aniversare 125 ani la Codlea (Zeiden)

1
1.284 vizualizari
views

Sâmbătă, 6 aprilie, la Casa de Cultură Codlea a avut loc aniversarea a 125 de ani de la naşterea lui Albert Ziegler.

Albert Ziegler s-a născut într-o familie de țărani sași din Codlea, la 9 aprilie 1888 și a copilărit pe Langgasse (str. Lungă), unde a avut primul contact cu lumea aviației atunci când a descoperit că umbrela cu care se juca pe șură a planat când a scăpat-o din mână. (vezi detalii aici)

Încă de la intrarea în holul Casei de Cultură ne-a întâmpinat o frumoasă expoziţie de aeromodele realizată de George Nica, un pasionat în domeniu, cât şi documente şi materiale scrise, fotografie, din perioada Albert Ziegler.  În cadrul evenimentului s-au putut viziona materiale documentare, iar invitaţii au adus elemente noi despre viaţa aviatorului născut la Codlea. Se pare că acesta nu a murit împuşcat de sovietici aşa cum se credea, ci din alte cauze (a se vedea montajul video). Cu siguranţă a fost o noutate şi pentru dl. ing Gheorghe Lupu, aflat în sală printre invitaţi.

Comunitatea saşilor codleni din Germania reprezentată de Rainer Lehni si Udo Buhn a salutat iniţiativa evenimentului aniversar. „…Felicităm toţi organizatorii acestei festivităţi, pe toţi artiştii care contribuie la înfrumuseţarea acestei serbări, dar şi pe toţi participanţii, spectatori, invitaţi şi cetăţeni de oriunde au venit”.

În cadrul programului artistic au evoluat pe scenă Trupa de Dansuri Săseşti, coordonată de Nicolae Râşnovean şi Ansamblul Folcloric Măgura.

Albert Zielger – Aniversare 125 ani (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Felicitari pentru codlea-info.ro pentru felul cum a relatat actiunea de sambata de la casa de cultura – codlea !!!! felicitari pentru dl . Ovidiiu Stan .

Comments are closed.