Adrian Veștea s-a întâlnit cu omul de afaceri Ion Țiriac pe tema Bazei Sportive Olimpia

0
1.566 vizualizari
views

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a avut săptămâna trecută o întâlnire cu omul de afaceri Ion Țiriac, pe tema situației Bazei Sportive Olimpia, aflată în patrimoniul Județului Brașov, în prezent închisă.

Șeful administrației județene și-a manifestat întreaga deschidere pentru găsirea unei soluții legale și transparente în ceea ce privește acest obiectiv. „Dorim ca Baza Sportivă Olimpia, pe care o considerăm emblematică pentru municipiul și județul Brașov, să fie repusă în valoare și exploatată în beneficiul întregii comunități. Analizăm atât posibilitatea încheierii unui parteneriat, cât și scoaterea ei la vânzare, însă primul pas este actualizarea studiului de evaluare a imobilului, realizat în anul 2013, atunci când Consiliul Județean a devenit proprietarul Bazei Olimpia. La acel moment valoarea imobilului era de aproximativ 3 milioane de euro cu TVA”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

În cazul în care încheierea unui parteneriat sau vânzarea imobilului nu se vor concretiza, intenția președintelui CJ Brașov este să cedeze Muzeului Județean de Istorie clădirea Olimpia, în vederea amenajării unui Muzeu al Sportului. În ceea ce privește terenurile de tenis, se va căuta o altă formulă de valorificare, fie prin reluarea licitației pentru închirierea lor, fie prin încheierea unei forme asociative cu Federația Română de Tenis.

Întâlnirea președintelui CJ Brașov cu Ion Țiriac s-a desfășurat în contextul în care Fundația Ion Țiriac a solicitat anul trecut conducerii Consiliului Județean să analizeze și să dispună cu privire la posibilitatea cumpărării Bazei Sportive Olimpia de către aceasta. În scrisoarea de intenție se precizează că Fundația Ion Țiriac vrea să reintroducă Baza Olimpia în circuitul sportiv local și național prin înființarea unei școli sportive pentru copii și tineri, concentrată pe tenis, dar fără a exclude posibilitatea de a dezvolta în viitor și alte discipline sportive. Conducerea Fundației și-a manifestat ferm dorința de a cumpăra acest obiectiv și a dat asigurări că nu-i va schimba destinația, angajându-se să efectueze investiții semnificative pentru a-i conserva tradiția și imaginea, și a o reda circuitului sportiv.

baza-sportiva-olimpia-poiana-brasov-16651

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic