Acte necesare pentru transcrieri la nașteri

0
2.185 vizualizari
views

Pentru a simplifica lucrurile și pentru a vă scăpa de alergătură, vă prezentăm care sunt documentele necesare transcrierii la nașteri.

 1. Certificatul de naștere în orginal format internațional sau alte tipuri cu apostilă, supralegalizare în funcție de statul emitent.
 2. În România, se face traducerea legalizată a certificatului de naștere amintit anterior.
 3. Fotocopia certificatului de căsătorie al părinților copilului sau fotocopiile certificatelor de naștere ale părinților copilului în situația în care aceștia sunt necăsătoriți. În situația în care un părinte este cetățean străin, certificatul de naștere trebuie apostilat sau supralegalizat, în funcție de statul emitent.
 4. Fotocopiile cărților de identitate valabile ale părinților copilului. Dacă unul dintre părinți este cetățean străin se depune fotocopia unui act de identitate valabil cu poza.
 • În situația în care părinții sunt cetățeni români cu domiciliul în srăinătate se depune copia pașaportului CRDS valabil și adeverința cu ultimul domiciliu avut în România de la SPCLEP Codlea.
 1. În situația în care se prezintă personal părinții copilului, aceștia vor complete în fața ofițerului de stare civilă o cerere tip.
 2. Declarația privind domiciliul minorului, dacă părinții au domicilii diferite în cartea de identitate.
 3. Declarația cu privire la faptul că nu s-a mai solicitat transcrierea la altă primărie sau la altă autoritate competent.
 4. Dacă părinții nu se pot prezenta personal în fața ofițerului de stare civilă, atunci solicitantul va depune cererea în mod obligatoriu cu împuternicire special, apostilată sau supralegalizată, în funcție de statul emitent.
 5. Procura poate fi notarială, apostilată, supralegalizată în funcție de statul emitent sau procura emisă de consultatntul sau Ambasada României în străinătate, care va fi dată direct în limba română și nu necesită alte forme de legalizare.
 6. În împuternicire părinții copilului – solicit transcrierea certificatului de naștere, declară domiciliul copilului și faptul că nu au mai solicitat transcrierea la nici o primărie sau altă autoritate competent.

Program cu publicul la Primăria Codlea:
Luni – Joi, 8:00 – 12:00
Vineri nu se lucrează cu publicul.
nou-nascut.acte.transcrieri

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic