A leșinat din cauza căldurii în fața sediului ambulanței din Codlea

1
1.000 vizualizari
views

Miercuri, 22 iulie, mai mulți trecători s-au speriat când în fața acestora o persoană a căzut din picioare și și-a pierdut cunoștința, chiar în fața sediului ambulanței de la Codlea. Oamenii panicați au cerut ajutor la sediul Poliției Codlea aflat în apropiere, dar și la ambulanță.

Canicula care afectează România în această vară poate produce mari probleme de sănătate celor care nu respectă niște reguli de protecție.

Când se consideră ca avem de a face cu canicula?

Meteorologii consideră caniculă temperaturile care depasesc 30 de grade Celsius. Dacă termometrele din adaposturile meteorologice arata temperaturi de 30 de grade Celsius, temperatura pe care corpul uman o va resimti va fi cu opt grade mai mare.

Trebuie sa recunoastem ca la 30 de grade la umbra, chiar si frumusetea femeilor incepe sa se topeasca: porii se dilata, transpiratia naclaieste subsuorile si obrazul, pielea ia foc. O stare lipicioasa, de disconfort, ne stapaneste viata, mai ales daca jumatate din ea o petrecem pe strada sau la birou. Prin sfaturile care urmeaza, vrem sa va ajutam sa luptati cu caldura, pentru a va pastra prospetimea, atat ca stare de spirit, cat si ca aspect corporal.

1. Poartă haine subţiri, în culori deschise, preferabil din bumbac.

2. În magazine sunt disponibile numeroase recipiente cu vaporizator. O astfel de sticlă, ţinută în frigider, poate oferi câteva secunde de răcoare de fiecare dată când este acţionat. Mai mult, aplicarea de vapori de apă pe haine, în perioada verii, le poate „călca” fără ajutorul unui fier de călcat.

3. Nu deschideţi geamurile pe timpul zilei, în special la amiază, ci doar noaptea şi dimineaţa devreme.

4. Instalaţi în casă sau apartament mai multe ventilatoare amplasate strategic, astfel încât aerul să circule. Pentru a răci aerul, în faţa lor se pot amplasa sticle cu apă îngheţată. Mai mult, pentru a scădea temperatura de îngheţ, în apă se poate adăuga sare.

5. Duşurile reci şi frecvente pot răcori corpul.

6. Persoanele care poartă şepci sau bandane le pot înmuia în apă rece înainte de purtare.

7. În zilele toride trebuie evitată cofeina şi consumul de alcool deoarece acestea provoacă dezhidratare.

8. Pentru un somn „răcoritor”, cearşafurile pot fi introduse în frigider şi scoase înainte de culcare, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru haine.

9. Atunci când căldura este insuportabilă pe timpul nopţii cearşafurile pot fi udate cu apă. În astfel de cazuri, este obligatoriu ca sub ele să fie amplasat un prosop pentru a nu se uda salteaua.

10. În timpul caniculei se evită gătitul sau folosirea oricărui dispozitiv ce emană căldură, cum ar fi cuptor, fier de călcat, etc.

DSC_0081 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Când ieșiți afară, nu uitați sa vă hidratati. În cazul în care vi se face rău, căutați sa stați puțin la umbra. De preferat la umbra unui copac. Asta dacă mai găsiți unul prin oraș. Succes în a-i găsi 😉 Ca, na…noi i-am scos și aruncat pe deal. Pardon, i-am plantat,chipurile…

Comments are closed.