A fost scos de la sertar proiectul autostrăzii Brașov – Făgăraș

0
1.655 vizualizari
views

Miercuri, 31.03.2021, CNAIR a lansat procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului ”Completare studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru Autostrada Brașov – Făgăraș”, publicând în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de participare nr. CN1029619.

AM SCOS DE LA SERTAR PROIECTUL AUTOSTRĂZII BRAȘOV – FĂGĂRAȘ. LICITAȚIA PENTRU PROIECTUL TEHNIC, LANSATĂ AZI.

În sfârșit, acest proiect ținut la sertar ani de zile face primii pași către realizare: a fost lansată licitația pentru documentația tehnică a autostrăzii.
Am anunțat revitalizarea acestui proiect în prima conferință de presă, pe 15 ianuarie. Mă bucur nespus că vă pot informa despre o nouă promisiune respectată.
Cu o lungime de 48 de kilometri, sectorul – parte din Autostrada Transilvania – este scos la licitație pentru completarea studiului de fezabilitate ȘI pentru elaborarea proiectului tehnic.
Licitația este una „pe model nou”, în care CNAIR primește la final întreaga documentație tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitația pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute și fără surprize în teren.
Un exemplu bun în acest sens este Autostrada Moldovei – A7, la care, în luna mai, vom lansa licitația pentru construirea primului sector, apoi, cu decalaj de circa două luni, restul de sectoare succesiv.
Mai mult, în aceste trei luni de mandat, CNAIR a finalizat noul model de caiet de sarcini pentru licitații, iar autostrada Brașov – Făgăraș este prima care beneficiază de această reformă. – Cătălin Drulă, ministrulTransporturilor
 

Valoarea estimată a contractului este 21.387.313,82 lei fără TVA.
Durata contractului este de 22 de luni pentru completarea studiului de fezabilitate și 3 luni pentru cea a proiectului tehnic.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic