Tariful de salubritate pentru persoane fizice – Dezbatere publică

0
177 vizualizari
views
Servicii de Gospodărire Măgura Codlei împreună cu administrația publică locală, la inițiativa consilierului local Alexandru Săbădașu, vă dau întâlnire în cadrul unei dezbateri publice, despre o problemă apăsătoare pe care o avem la Codlea: tariful de salubritate pentru persoane fizice
În momentul de față, operatorul de salubritate dorește creșterea tarifului pentru persoanele fizice de la 18 lei la 25 de lei de persoană pe lună.
Acest lucru este cauzat de mai multe probleme pe care le avem în Codlea:
1. Numai o parte dintre codleni au contract încheiat cu operatorul de salubritate. Chiar și acolo unde există contract, acesta nu reflectă numărul real de persoane. Cartierul Mălin stă cel mai rău din acest punct de vedere.
2. Multe asociații de locatari au datorii de sute de mii de lei către operatorul de salubritate, adunate în decursul anilor.
3. Tariful la groapa de gunoi a fost majorat de la 140 de lei/tonă la 200 de lei/tonă.
4. SGMC nu are, momentan, capacitatea de a valorifica la potențial maxim deșeurile colectate selectiv (lucru la care se lucrează în prezent).
Analizând toate aceste probleme, am ajuns la concluzia că mărirea tarifului NU este soluția corectă pentru cetățeni și vă spun din capul locului că nu sunt de acord cu ea.
Soluția pe care o propun și pe care vă invit să o discutăm împreună este să trecem de la sistemul de tarif la cel de taxă. Pe scurt, asta înseamnă că TOȚI cetățenii (nu doar cei care au contract) vor plăti taxa direct la Primărie, iar Primăria va plăti mai departe, către operatorul de salubritate, în funcție de cantitatea de deșeuri dusă la groapa de gunoi.
Drept urmare, vă așteptăm luni, 26 Iunie, la ora 17:00, la Casa de cultură pentru a dezbate pe marginea acestui subiect.
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic