15.000 de puieţi pentru reîmpăduriri la Codlea

5
1.868 vizualizari
views

De luni, 15 aprilie, aproximativ 60 de persoane de la Ocolul Silvic Braşov printre care 30 de studenţi de la Facultatea de Silvicultură din Braşov sub îndrumarea profesorilor, desfaşoară activităţi de reîmpădurire a zonelor de deal exploatate anul trecut la Codlea.  Suprafaţa replantată este de cca. 3 ha, plantându-se în medie 3000 de puieţi/zi. Studenţii Facultăţii de Silvicultură sunt în anul 3 şi desfaşoară stagiul de practică. După replantarea celor 3 ha., se va trece la reîmpadurirea parcelei exploatate la începutul acestui an în spatele cart. Mălin.

Reimpaduriri Codlea (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

5 COMENTARII

  1. Sa vad acum ce mai zic agitatorii de profesie , cum si pe unde mai scot camasa , toti cei care au tot comentat aiurea. Sa vad acum dupa ce au aflat ca se reampadureste cati se vor duce ca voluntari , ca de hulit au fost buni o gramada. BRAVO lor tot RESPECTUL meu pentru studentii implicati

  2. In sfarsit o fapta cu adevarat laudabila. Multumim de informare.
    P.S. Ia uite ca marele verde EA, nu a publicat nimic. Publica doar cand se taie, daca se impadureste tace chitic.
    😀

    • Domnule Dorin… de ce iei apararea mafiotilor „din domeniu” si bagi la inaintare initiativa unor studenti de a mai diminua efectul nociv al defrisarilor?

  3. De ce trebuie sa vina niste studenti sa planteze copaci pe locul unde altii au facut ravagii si au incasat bani grei?Sa-i oblige Ocolul Silvic sa si planteze ce defriseaza.Cred ca 5 % din profitul pe lemn merita si planeta asta sa primeasca in schimbul „aurului” pe care il da.

  4. lipseste legea gare obliga firmele/persoanele care exploateaza masa lemnoasa, sa repanteze suprafata defrisata … ne bucuram ca vin studenti si voluntari sa reampadureasca… dar aceste actiuni sunt frectie la picor de lemn, reampadurirea se face pe o suprafata f mica in comparatie cu suprafele defrisate din ´90 pana in azi. Nu pricep insa de ce firmele exploatatoare de masa lemnoasa cat si firmele care produc unelte si utilaje pt exploatarea si prefabricarea masei lemnoase nu participa la aceste actiuni de platare !? cum scrie si „anonim” mai sus 5% din profit sa se reinvesteasca in reampadurire … 5% nu ajunge dar ar fii un inceput …

Comments are closed.