13 septembrie, Ziua Pompierilor din România

0
845 vizualizari
views

În fiecare an, ziua de 13 Septembrie – ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA – constituie un moment de profundă încărcătură patriotică în viaţa şi activitatea salvatorilor. În urmă cu 167 ani, cei 166 bravi ostaşi pompieri ai Capitalei, în frunte cu neînfricatul căpitan Pavel Zăgănescu, s-au acoperit de glorie militară în încrâncenata bătălie din Dealul Spirii, când s-au opus cu vitejie invadatorului străin venit să înăbuşe aspiraţiile legitime ale neamului nostru. Astfel că, ziua de 13 Septembrie 1848 a marcat prima mare implicare a pompierilor militari în luptele de apărare a poporului român împotriva cotropitorilor străini.

Această dată rămâne una dintre cele mai semnificative momente din tradiţiile de luptă ale armei pompierilor fiind recunoscută unanim, indiferent de epocile istorice şi regimurile politice prin care a trecut ţara. Pentru aniversarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Ţara Bârsei” al judeţului Braşov a organizat o serie de manifestări.

Duminică, 13 septembrie a.c. , la ora 09.00, cadrele în rezervă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “ Ţara Bârsei ” al judeţului Braşov sunt invitate la sediul Inspectoratului să participe la un briefing şi o prezentare a achipamentelor şi accesoriilor de intervenţie din cele mai vechi timpuri si până în zilele noastre.

Duminică, 13 septembrie a.c., cu începere de la ora 11.00, se va organiza un ceremonial aniversar, paradă cu forţe şi mijloace, exercitii demostrative si concursuri pentru copii în spatiul special amenajat din parcarea Coresi Shopping Resort .

ziuapompierilor

Datoria noastră este siguranța dumneavoastră

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic