Zodiac indian

Fascinanta culura indiana se descopera necontenit cercetatorului in multiplele ei fatete, probleme si unghiuri de abordare, incantandu-l prin luxurianta parabolelor, prin spiritualizarea permanenta a omului cu ajutorul unor metode mai mult sau mai putin cunoscute si prin dezvaluirea unui stil de viata foarte diferit de cel al europenilor, precum si a unui trecut milenar intesat de enigme. Putea lipsi din acest context un demers de cunoastere a naturii umane ce se bazeaza exclusiv pe folosirea horoscopului?Fara indoiala ca nu.

In fata multiplelor stiinte, tehnici si experiente spirituale un asemenea lucru ar aparea cel putin bizar. Va prezentam deci acest zodiac autohton, produs al unei civilizatii milenare, sub o forma succinta si cuprinzatoare in acelas timp. Materialul expus este compartimentat in treizeci si sase de semne, fiecare putand denumiri semnificatife pentru temperamentele nativilor carora le corespund.

TOPORISCA (21-31 martie)
E muncitoare, adora sa discute si sa se contrazica la nesfarsit, uneori pana la a deveni brutala. In viata sentimentala este afectuoasa si calda.

CALUL (1-10 aprilie)
Nu-i prea pasa de ce spun ceilalti despre el. Mereu bine dispus si spiritual, defectul sau principal consta in atitudinea ezitanta pe care o are de fiecare data cand se afla in fata unei decizii importante.

BIRJARUL (11-20 aprilie)
Inconsecvent in ceea ce priveste mediul, cariera, gandirea; se distinge insa prin loialitate fata de familie si prieteni. Rolul care-l prinde cel mai bine este cel de lider.

FOCUL (21-30 aprilie)
Are o pasiune pentru tot ce e frumos si armonios si poseda un umor de cea mai buna calitate. Este fidel in dragoste si are incredere in acest sentiment nobil.

CAPRA (1-10 mai)
Optimista, temperamentala si inteligenta, cel mai mare defect al sau consta in faptul ca se apuca de prea multe lucruri in acelasi timp si de aceea nu reuseste de multe ori sa le duca la bun sfarsit. Are o intuitie deosebita in a-si alege perechea potrivita in viata sentimentala.

ELEFANTUL (11-20 mai)
Epiderma sa tabacita rezista la multe intepaturi si cu rabdare isi atinge scopurile, oricat de grea ar fi calea aleasa.Ii place profesia sa si viata de familie.

FIRUL (21-31 mai)
Are un farmec deosebit, un har oratoric, ori de povestitor captivant, este politicos si datorita in primul rand acestor calitati, situatiile nefavorabile lui vor fi in scurt timp rasturnate. Pune multa seriozitate in actiunile sale.

PHOENIXUL (1-10 iunie)
Este genul de persoana simpatizata de toti. Da dovada de multa stapanire de sine, de intelegere pentru ceilalti, e tandra si apreciaza tot ceea ce e armonie.

DIAMANTUL (11-20 iunie)
Este stralucitor in societate si ii place sa se stie astfel, iar cand nu primeste dovezi care sa-i confirme aceasta pozitie este profund jignit. Cam egoist, nestatornic in iubire si destul de dificil.

VIERUL (21-30 iunie)
Foarte apreciat pentru rafinamentul sau in gust si in gandire, iubit de zei, are un fizic frumos proportionat, precum si unele tendinte parazitare.

SARPE (1-10 iulie)
Impulsiv, extremist si inconstant in atitudini, nu invata niciodata nimic din experientele sale. Pentru el cele mai importante sunt intotdeauna cerintele momentului si de aceea linia sa de conduita devine foarte neclara.

BROASCA TESTOASA (11-21 iulie)
Sensibila si timida, isi cauta protectia atunci cand este cazul in carapacea sa impenetrabila. Nu iese din ea decat cu mare prudenta, iar cand se ataseaza de cineva ii ramane pentru totdeauna loiala. Locul central in existenta sa il ocupa familia si prietenii.

CAINELE (22 iulie-1 august)
E agreabil, geeneros si curajos in fata pericolelor. Ii plac laudele si o viata linistita si se devoteaza persoanelor la care tine.

VANATORUL (2-12 august)
Binedispus, darz si autoritar, are un dezvoltat simt al afacerilor. Va face cariera relativ usor si va ajunge in varful ierarhiei. Este evlavios si razbatatorsi are un unic ideal.

URSUL (13-23 august)
Este generos cu prietenii si isi impartebunurile cu acestia, atunci cand le are. Se incanta ca un copil (sau ca ursul la miere) de tot ceea ce vede si doreste imediat sa aiba lucrurile care-i plac. Este foarte curajos si dispune de o sanatate cat pentru doi.

FECIOARA (24 august-2 septembrie)
Motorul activitatilor ei este permanenta nemultumire de sine si de aceea va fi o fire perfectionista si cercetatoare, indiferent de domeniul ce constituie obiectul preocuparilor sale. Este discreta, inteleapta si culta.

PANA (3-12 septembrie)
Dar al vorbirii si al scrisului, de care se fooseste din plin, caci isi doreste o cariera si o existenta pline de faima. Multiple posibilitati de afirmare.

RANDUNICA (13-23 septembrie)
Ceea ce conteaza pentru ea cel mai mult este o viata ordonata si armonioasa -si randunica se comporta ca atare, firea ei afectuoasa si senina trezind o simpatie puternica peste tot.

BALANTA (24 septembrie-3 octombrie)
O fire morala, meditativa, se is analizeaza toate actiunile si care isi bazeaza faptele numai pe judecati chibzuite. Nu poate fi determinata sa faca ceva prin impunere cu forta fizica, ori de alta natura.

ULIUL (4-13 octombrie)
Altitudinea la care planeaza ii ofera o perspectiva mai vasta si o gandire mai clara ca a celorlalti. Aceasta nu-l impiedica sa-si urmareasca si interesele mai terestre. Uneori da dovada de impertinenta.

MAIMUTA (14-23 octombrie)
Nu e foarte transparenta in ceea ce priveste actiunile sale, este in schimb agera al minte si are o inclinatie nativa spre tot ceea ce inseamna comert. Defectul sau capital este de a arunca o lumina proasta asupra persoanei sale.

DELFINUL (24 octombrie-2 noiembrie)
Hotarat si activ, nu sta mult pe ganduri inainte de a intra intr-o afacere, de orice natura ar fi ea si oricare ar fi riscurile pe care le implica. Pasionat si vicios, are numeroase experiente amoroase. Este cam cheltuitor.

TURNUL (3-12 noiembrie)
O fire blanda si politicoasa, cu gusturi artistice foarte dezvolate. Delicat si posesiv, este profund atasat de prieteni si nu el va fi cel care va pleca primul.

LEUL (13-22 noiembrie)
Darz si de neclintit pe pozitii, faptul ca nu-si gaseste un adversar pe masura il intristeaza profund. E un tip intotdeauna interesant, imaginativ si cu toane.

PUSNICUL (23 noiembrie-2 decembrie)
Fire nesupusa, caracter puternic, izolat si avangardist. are inclinatii savante si nu este in nici un caz un simplu diletant.

SCOICA (3-12 decembrie)
Retrasa, inteleapta, demna, are propriile ei opinii asupra vietii, rezultate in urma experientelor personale ori ale altora.Ii puteti impartasi orice, e un bun auditor si elev, dar nu va asteptati la reciprocitate din partea ei.