Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Liceul Teoretic „Ioan Pascu” Codlea

0
1.303 vizualizari
views

Ziua Culturii Naționale, 15 Ianuarie, a fost marcată la Liceul Teoretic „Ioan Pascu” Codlea, prin prezentarea unei expoziții intitulată „Românce temerare”, a unei expoziții de carte Mihai Eminescu, precum și prin recitarea unor poezii ale marelui poet național și universal de către elevi.

Expoziția „Românce temerare” este realizată de Asociația Cultour, reprezentată astăzi, în școala noastră de doamna Simona Ciuraru, care a prezentat pe scurt viața a 14 românce, ce au rămas în istoria neamului nostru prin contribuții aduse în diverse domenii sau prin acțiunile lor. Au fost organizate câteva jocuri prin care elevii particianți să cunoască faptele pentru care acestea sunt numite „românce temerare”. A fost o activitate interesantă și plăcută, în urma căreia elevii și-au însuțit cunoștințe noi.

Data de 15 ianuarie a fost desemnată ziua Culturii Naționale a României pentru că este ziua celui mai mare poet al neamului nostru și pentru ai cinsti memoria, elevii liceului au recitat din versurile mai mult sau mai puțin cunoscute ale acestuia, descoperite de ei chiar astăzi, în cărțile din biblioteca școlii, expuse în sala festivă a Liceului Teoretic „Ioan Pascu”. Unii dintre elevi au citit și fragmente din biografia marelui poet, aflând și lucruri care nu se studiază la orele de limba română.

A fost o activitate plăcută pentru elevi, profesori și organizatori.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic