Zilele Cetății Făgărașului (16-19 august)

0
2.264 vizualizari
views

Sfârșitul de săptămână oferă Țării Bârsei evenimentul ,,Zilele Cetății Făgărașului”. Astfel, joi și vineri programul include muzică și dansuri populare începând cu orele 18.00, când pe scenă vor urca primii artiști. Iubitorii de cai sunt așteptați joi pe bancheta de pământ din dreapta Cetății la o demonstrație cu caii Hergheliei Sâmbăta de Jos, urmată de un concurs de sărituri cu caii. Vor cânta Marius Lupu, Ionela Roșca, Diana Gribincea, Mirela Pascu si Mioara Greavu.

Cap de listă pentru concertele de joi vor fi Ionut Fulea și Mariana Deac. Vineri vom vedea o continuare a concursului de sărituri cu caii, vom asculta Orchestra ,,Plaiuri Transilvanene”, vor canta Mioara Marinca, Mariana Sandru, Flaviu Florea, iar cap de lista va fi Mariana Anghel.

La finalul programului trupa Daggu Project din Berlin va susține un concert pop-dance. Ambele zile sunt presărate cu dansuri tradiționale sustinute joi de Ansamblul de la Șinca Nouă, iar vineri de Ansamblul Făgărașul.

Pentru ziua de sâmbătă organizatorii ne propun spectacole medievale, lupte între cavaleri, scenete medievale, spectacole de foc și turniruri. Seara ne vor încanta cu muzică și dansuri grecești Ionut Galani și trupa Asteria. Urmează un recital Nicu Alifantis, iar la încheierea programului va urca pe scenă trupa rock Vița de Vie. Duminică după-amiază sunteți invitați la o paradă medievală cu cai și pedeștri și la un concert de muzică de epocă susținut de Cimpoierii din Transilvania, care sunt cunoscuți publicului de la alte participări la Zilele Făgărașului.

Seara se încheie cu un concert Electric Band, trupa Vunk și cu un foc de artificii care o sa pună punct în mod apoteotic Zilelor Cetății. În toate cele patru zile de festival în interiorul castelului va funcționa o grădiniță medievală, unde copiii vor confecționa păpuși din pănuși de porumb și hârtie, sau se vor îndeletnici cu olăritul.

Corespondent

Maria Gabriela – Făgăraș

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic