Zâmbetul copiilor nimănui

0
2.706 vizualizari
views

CSSMC

De mai mulţi ani există în Codlea un Complex de Servicii aparţinând Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, numit Complex de Servicii „Măgura” Codlea; el reuneşte mai multe centre specializate, dintre care 4 se adresează copiilor- Centrul de reabilitare şcolară „Albina” , Centrul de primire în regim de urgenţă „Domino”, Centrul de plasament „Aurora”  şi Centrul de plasament pentru copilul cu handicap „Speranţa”.

Chiar dacă ei, copiii din aceste centre, fac parte din comunitatea noastră, foarte puţin fac parte şi din viaţa noastră. O simplă vizită dincolo de poarta Complexului de Servicii însă te schimbă mult, te impresionează, te face să rezonezi cu sufletele de copii care trăiesc acolo.

Aşa s-a întâmplat şi cu câţiva membri ai Organizaţiei Judeţene PP-DD Braşov care au decis să petreacă o parte din ziua de 1 Iunie alături de copiii de acolo. Impactul emoţional a fost resortul care i-a determinat să schimbe ceva în viitorul acestor suflete luminoase, lăsate în „grija statului” de către aceia pe care nu îi putem numi părinţi.

Zâmbetele copiilor, bucuria extraordinară care li se citea pe chip pentru ziua deosebită de 1 Iunie pe care angajaţii Complexului de Servicii împreună cu oaspeţii le-au oferit-o s-au întipărit în sufletul tuturor celor prezenţi.

Dincolo de formaţiuni politice, dincolo de imagine publică şi funcţii, suntem oameni, suntem părinţi, dăruim şi primim dragoste. Asta au simţit şi au spus toţi cei care au dăruit, alături de angajaţii DGASPC o zi de 1 Iunie frumoasă copiilor de la Complexul de Servicii.

Nu trebuie să fie Crăciun, Paşte sau campanie electorală să fii aproape de aceşti copii. Ei au nevoie constant de afecţiune, de zâmbet, de mici bucurii care să le îndulcească copilăria trunchiată de lipsa unei familii.

Da, aţi citit bine…nu e propagandă, nu e ficţiune. Şi oamenii cu suflet din PP-DD nu s-au oprit aici; în week-end-uri, respectând procedurile DGASPC şi ale centrului, fiecare din ei o să ia în familie copii de la centru, luminiţele de bucurie din ochii lor le-au transmis că nu e greu să faci să zâmbească un copil, trebuie doar să ai suflet şi să îţi pese de semenii mai puţin norocoşi decât tine.

Printr-un efort comun, Maria Grecea, Antonela Simion, Mihai Radu, Silvana Enache  au hotărât să facă o bucurie şi mai mare copilaşilor care le-au intrat în suflet, o vacanţă la mare, o săptămână la Năvodari. Ce însemnătate au pentru ei aceste gesturi depăşeşte graniţa celor ce se pot descrie în cuvinte.

Sâmbătă (8 iunie) copiii au primit vestea cea mare despre vacanţă în cadrul unei mini-petreceri organizate special pentru ei. Zâmbete, sucuri, pizza, baloane colorate şi copiii acestor oameni deosebiţi – acestea au fost ingredientele care au adus speranţa în sufletul micuţilor instituţionalizaţi.Este începutul unei altfel de vieţi pentru ei, este raza lor de speranţă. Nu întâmplător unul din centrele Complexului de Servicii se numeşte „Speranţa”…

psiholog Zăvoianu Vali

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic