Vacanțele în țări exotice, la mare căutare în 2022

0
762 vizualizari
views

Pandemia a schimbat modul în care românii aleg să își petreacă vacanțele. Dacă în anii trecuți, în această perioadă, turiștii români erau dornici să meargă la schi, anul acesta cei mai mulți dintre ei aleg vacanțe în țări precum Mauritius sau Maldive.

Potrivit site-ului radiobrasovfm.ro, Răzvan Pascu, consultant în turism consideră că restricțiile minime, clima, dar și posibilitatea de a avea excursii extra îi determină pe turiștii români să aleagă destinații exotice, cu sejururi între 8-10 zile:

“Anul acesta sunt deschise mai multe față de ce era anul trecut. De exemplu, eu m-am întors din Mauritius. Am fost acolo cu un grup de vreo 120 de turiști. Acuma plec în Maldive cu vreo 80 de turiști români. De Paște, vom călători din nou în Mauritius cu familii cu copii. În Mexic, la începutul lui martie”.

Noile hotărâri luate de C.N.S.U privind călătoriile în țările U.E reprezintă o veste extraordinară pentru sectorul turistic.

Astfel, de la 1 februarie se elimină obligativitatea testării COVID-19 la întoarcere în România în cazul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală (indiferent de țara din care se întorc); se scurtează carantina de la 10 zile la doar 5 zile pentru cei care se intorc în Romania si NU sunt vaccinați si nici testați PCR; se renunță la lista țărilor ”semafor” (nu vor mai exista țări galbene sau roșii).

 

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic