“Up to Postăvaru”, cel mai mare și complex eveniment de Mountain Bike din România

0
92 vizualizari
views

“Up to Postavaru” va fi cel mai mare și complex eveniment de MTB organizat la noi în țară. Desfășurându-se în Masivul Postăvaru și în Poiana Brașov în data de 21-23 iulie, promite multe probe și distracție.

Ne-am dorit să facem din eveniment un festival de alergare montană și mountainbiking așa că am dus lucrurile în direcția asta.

Astfel dacă ești amator de alergare montană sau de mountainbiking, am încercat să îți dăm motive să vii în Poiana Brașov pentru un weekend (nu doar pentru o zi) și să participi la mai multe concursuri în perioada sfârșitului de săptămână. La unele ca și concurent, la altele spectator.

Ca să putem face treaba asta, am adăugat 2 concursuri noi de alergare montană (Cros 11km și Semi 21km) și 2 concursuri de mountainbiking în ziua de sâmbătă. Astfel sâmbătă poți alerga în proba de cros sau semimaraton iar duminică în cea de vertical.

Dacă vii pentru partea de mountainbiking, sâmbătă avem 2 concursuri de MTB super faine și duminică un vertical sau un E-MTB care garantat va scoate untul din tine”, a declarat organizatorul evenimentului Tudor Geangală.

Probele de MTB de sâmbătă, sunt ambele pe un traseu și format atipic pentru cursele de mountainbiking din țară. Vor fi concurenți din zona XC și Enduro, iar traseul de concurs este unul în care diferenta de nivel negativă este dublă față de cea pozitivă. Cobori mai mult decât urci și totuși pedalatul va face diferența.

Startul se va da din Postăvaru (pachetul de înscriere va conține o urcare pentru a ajunge acolo cu gondola). Startul începe cu o urcare care să departajeze un pic concurenții, ne dorim să vă aglomerati cât mai puțin la intrarea pe blue line (traseu din bikepark Postăvaru cu nivel de dificultate scăzut). După BLUE LINE, traseul de concurs trece prin zona principală de eveniment (prin poarta de alergare care va acționa ca reper de timp inetrmediar ) și merge pe Valea cu Apă, traseu clasic pentru brașoveni.

Pentru cei care apreciază și o urcare în regim de concurs, oprim cronometrarea sus în Poiană – aceasta fiind TURA ENDURANCE (26km, 1419 dif negativă, 783 dif pozitivă).

Copiii vor avea 2 trasee special create pentru ei

Vor fi 2 trasee pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani ce se vor da pe un traseu marcat cu bandă, pe o pârtie din proximitatea zonei principale de eveniment și va conține viraje pe urcare și coborâre care să testeze îndemânarea micuților. Traseul pentru copii cu vârsta de 11-14 ani va fi o extensie a acestuia și va conține zone suplimentare de urcare și coborâre prin pădure.

Traseul va fi marcat cu bandă pe ambele părți, vor fi oameni pe toată lungimea acestuia care să se vadă unul pe altul (deci practic va fi mereu măcar 1 set de ochi pe fiecare copil), înscrierea este gratuită, iar premiile vor merge către primii 5 finaliști ai fiecărei probe.

Nivelul de dificultate al traseelor de MTB

  1. Coborâre blue line – cel mai ușor traseu din Bikepark Postăvaru, este un flow trail de dificultate scăzută. Secțiuni din el au fost și în concursul de MTB de anul trecut.
  2. Valea cu Apă – este un singletrail de dificultate scăzută/medie
  3. Putreda – singletrail de dificultate scăzută/medie
  4. Urcarea înapoi în Poiană pe forestier

În cadrul competiției va fi un giveaway la care poate participa absolut ORICINE este prezent la eveniment sâmbătă și rămâne, la premiere.

Premiul este o bicicletă electrică full-suspension, un Specialized Turbo Levo – modelul comp alloy, preț de raft 6k euro.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi pe site-ul: https://freerider.ro/noutati/generale/interviu-cu-tudor-geangala-despre-up-to-postavaru-17957.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ