Un oraș întreg poluat prin ordonanță președințială

1
2.689 vizualizari
views

Situație fără precedent în municipiul Codlea! Tot orașul este poluat olfactiv, cu un miros apăsător după ce o instanță brașoveană a dispus reluarea activității unui agent economic prin ordonanță președințială. Excepția ar fi dată de faptul că această fabrică este unică în țară.

Povestea pe scurt: La începutul lunii februarie locuitorii orașului s-au plâns că un miros greu se lasă frecvent peste oraș și că pute efectiv, considerau oamenii la acel moment, iar administrația locală a făcut demersuri pentru identificarea poluatorului olfactiv. S-a constatat că este vorba despre un agent economic care funcționează la marginea orașului și care transformă găinațul și așternutul de pasăre în îngrășământ. Întregul proces tehnologic al acestei transformări ar trebui prevăzut cu un sistem de filtre care îl costă pe agentul economic aproximativ 25.000 de euro. Dar fabrica era interesată doar să facă bani, nu să investească în protecția mediului și a sănătății publice, așa că n-a contat că urlă omul de rând, nici vizitele poliției locale la adresa fabricii.

Agentul economic funcționează pe un teren închiriat, la fel și utilitățile, motiv pentru care cel care a închiriat cu bună credință i-a închis gazul și celelalte utlități pentru nerespectarea condițiilor contractuale, una din condiții fiind și cea a poluării olfactive, așa că o perioadă de timp a dispărut mirosul insuportabil din Codlea.

Totul până la decizia instanței Judecătoriei Brașov, care, cităm: admite cererea de ”ordonanță prezidențială” formulată de reclamanta SC Organic Fertilplant SRL….

Așadar, codlenii mai au de așteptat până când o instanță va obliga fabrica să își monteze filtre corespunzătoare.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Interesant că atunci când a primi aprobările de funcționare, cei din primărie trebuiau să citească caietele de sarcini ale noi firme, trebuiau să consulte specialiștii în domeniu,dar poate alte au fost interesele… chiar dacă închiriezi un spațiu de la cineva, legea te obligă să-l verifici…. dacă boul ,vorbesc la absurd producea material radioactiv!!…,tu că primărie nu-i dai avizul de funcționare…acum e prea târziu…oare cine din primărie s-a umplut de găinaț???…

Comments are closed.