Turismul rural prinde tot mai mult contur în România, în anul pandemiei

1
943 vizualizari
views

Romanii care stau la oras au devenit tot mai interesati de promovarea traditiei si a arhitecturii romanesti si au transformat casele bunicilor in locuinte turistice. Oamenii din Transilvania au pastrat aspectul incaperilor care sunt vechi de peste 100 de ani, nu au renuntat la obiectele mestesugaresti, iar astazi au ajuns sa convinga turistii sa isi petreaca o vacanta in adevaratele perle traditionale care imbina perfect doua stiluri: rustic si modern. Si profitul este unul pe masura, iar gazdele sunt multumite ca reusesc sa creeze vacante de poveste in casute cu poveste. De la bulzul facut pe plită la camerele decorate cu ulcele de lut, turistii intra intr-o atmosfera a vremurilor de altădată.

La aproximativ 45 km de Brasov, in localitatea Vama Buzaului intalnim un colt de rai, unde traditia si oamenii muncitori completeza perfect imaginea vremurilor trecute. Aici unii au dezvoltat idei de afaceri in agroturism care au descoperit frumusetea si satisfactia in lucruri simple, dar valoroase, si anume in locuintele proprii. Nea Liviu este proprietar al unei casute traditionale ce nu este numita intamplator Casuta Bunicii si de aproape 3 ani a deschis-o turistilor tocmai ca ei sa isi aminteasca de traditiile vii ale neamului romanesc si toti cei care ii treg pragul sa nu uite care le sunt radacinile.

Casuta Bunicii este rupta din istorie, aici ai impresia ca timpul a ramas pe loc datorita mobilierului vechi, dar extrem de bine intretinut. Aici se pot caza 4 persoane, iar pretul este de 110 euro/noapte. Intreg decorul cucereste orice turist. De la covoarele taranesti, la cartile vechi, pana la ulcioarele de lut care sunt agatate de grinda camerelor. Inconjurata de paduri si liniste, casuta bunicii ofera turistului sansa de a se simti intr-o alta poveste a vietii lui. Sezatoarea din curtea casei este numai buna pentru a depăna amintiri, unde numai adultii au acces, iar intreg aspectul locului redă vremurile de altădată. Aici nu s-au uitat nici cinele in costume populare, tocmai din dragoste pentru frumusetea vietii la sat.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.