Tragerea la sorti a ordinii pe buletinele de vot

2
986 vizualizari
views

Ieri 9.05.2012, în cadrul BEJ (Biroul Electoral Județean)Brașov a avut loc tragerea la sorți pentru ordinea pe buletinul de vot a partidelor parlamentare și astăzi 10.05.2012 la Codlea în cadrul BEL (Biroul Electoral Local) a avut loc tragerea la sorți pentru ordinea pe buletinul de vot a partidelor neparlamentare.
Ordinea stabilită ieri pentru partidele parlamentare a fost:


1.PDL    2.PNL   3.PSD   4.PC    5.UDMR    6.UNPR

In conținutul aceleiași hotărâri a BEJ, deoarece pe plan local pentru orașul Codlea există alianța PNL-PC  sub sigla ACD, a fost stabilita pe buletinul de vot pozitia cea mai favorabila dintre cele doua de pe lista de tragere la sorți, conform legii, adică poziția 2. Astfel ordinea de pe buletinul de vot este urmatoarea:


1.PDL   2.PNL-PC (ACD)   3.PSD   4.UDMR    5.UNPR

Astăzi la Codlea în cadrul BEL s-a tras la sorți pentru ordinea stabilită pe buletinul de vot pentru partidele neparlamentare, de la poziția 6 pana la poziția 14.
Ordinea stabilită a fost următoarea:

6.PER   7.PSR   8.PNȚCD   9.PUER   10.PPDD   11.FDGR   12.PV   13.PPLC    14.PRM

Totodată s-a stabilit pentru candidații la funcția de primar păstrarea ordinii de pe buletinele de vot la fel ca la partide, acolo unde partidele nu au un candidat la primărie urcă următorul candidat nominalizat, lista continuând cu candidații independenți în ordinea înscrierii acestora. Pentru lista consilierilor independenți, ordinea este cea a înscrierii acestora.

Tragere la sorţi (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Ovidiu,pozitia doi inseamna dreapta sus ?? Daca ar fi asa e perfect pentru ca e cea mai buna pozitie. Pentru primar o fi la fel????

    • Da, Catalin, astazi am aflat prin amabilitatea doamnei presedinte Simona Enache, ordinea in care vor aparea candidatii si partidele pe buletinul de vot. Se incepe din partea stanga (sus), urmeaza dreapta (sus), locul 3 va fi pozitionat in coloana sub primul loc, si tot asa. Dupa numarul consilierilor inscrisi de partide (primele), probabilitatea pentru prima pagina pe buletinul de vot pentru alegerile la consiliul local este de max. 4 partide. In cazul Codlei (PC urca pe locul 2 in cadrul ACD) vor fi in prima pagina PDL, PNL-PC, PSD si UDMR.
      Daca iei in calcul ca locul dreapta-sus este cel mai favorabil vizibilitatii alegatorului, poti spune ca esti un avantajat al sortii. Dar sa nu uitam, stampila este in mana alegatorului.

Comments are closed.