Toți elevii din Codlea cu medii de peste 8.50 vor primi burse de merit

0
3.485 vizualizari
views

Conform unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Cătălin Muntean, proiect care va fi suspus spre aprobare în ședința din 28 noiembrie, toți elevii buni la învățătură, cei cu medii peste 8.50, ar urma să primească burse de merit.

Precizarea vine în contextul în care nu toți elevii primeau astfel de burse de merit dat fiind faptul că, pe de o parte propunerile veneau din partea consliului de administrație al școlii (care propunea un anumit număr de burse), iar Consiliul Local stabilea ce sumă va fi alocată. Cum niciodată sumele cerute de către școli pentru recompensarea elevilor foarte buni nu erau aprobate în procent de 100%, școlile erau nevoite să stabilească limita mediei de la care elevul este premiat, astfel încât să se încadreze în cuantumul sumelor alocate. O mare nedreptate pe care primarul Cătălin Muntean vrea să o îndrepte începând cu anul școlar 2016-2017.

Spre exemplu, în anul școlar 2015-2016 media cea mai mică în vederea acordării unei burse de merit la LTC a fost 9.53, ne spune  prof. Mihaela Iaru, dir. adj. al Liceului Teoretic Ioan Pascu. Dacă decizia va fi favorabilă, alți 100 de copii ai liceului vor primi burse de merit.

Contactat telefonic, edilul șef a ținut să menționeze că prin propunerea sa dorește să dea o direcție corectă învățământului local și echitabilă față de elevii buni la învățătură. Totodată să îi stimuleze pe cei care sunt aproape de această medie pentru a învăța și mai bine.

catalin_burse_merit catalin_burse_merit_proiect

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic