Mult aşteptatul târg de produse tradiţionale revine weekend-ul acesta în Piaţa Sfatului, în ton cu atmosfera care prevesteşte sosirea iernii. 40 de producători din toată ţara aduc cele mai apetisante produse între 26 şi 27 noiembrie 2011, la Târgul Slow Food ,,Roadele Pamantului®”, organizat în centrul Braşovului.
Astfel, toţi braşovenii sunt invitaţi să-şi umple frigiderele şi cămările pentru următoarea săptămână sau să înceapă să-şi facă proviziile pentru iarnă.
De data aceasta, sunteţi aşteptaţi să cumpăraţi produse ,,de dulce” şi de post, murături, brânzeturi, ulei presat la rece, pâine pe vatră, turtă dulce şi prăjituri de casă, siropuri, vin, fructe şi legume de la Stupini.
Oferta târgului se îmbogăţeste în acest sfârşit de săptămână, cu câteva produse noi: gem de ghimbir made in Braşov, preparate din lapte de capră – de la Călăraşi, dulceaţă de merişoare sau de agrişe şi zacuscă cu ghebe, produse în Suceava, dar şi cunoscutele murături în saramură Puiucul.
În plus, cei care ţin postul Crăciunului vor găsi în centrul oraşului sarmale de post, zacuscă pentru toate gusturile, păstrăv afumat sau deserturi tradiţionale din Maramureş – foi cu bulion umplute cu dulceaţă de măr şi dovleac, pandişpan de post cu stafide şi nucă sau plăcintă cu mere. Iar dacă vi se va face frig, veţi putea consuma la standul organizatorilor, un pahar de vin ecologic fiert şi aromat cu scortişoară sau ceaiuri bio.
Pentru că se apropie sezonul rece, producătorii vin şi cu produse destinate să vă întărească în mod natural sistemul imunitar. Aşadar, la târg veţi găsi o largă varietate de sortimente de miere şi o sumedenie de alte produse apicole: căpăceală, tinctura de propolis, Apilarnil şi chiar faguri cu miere, crescuţi direct în borcan.
Unul dintre scopurile orgănizării Târgului Slow Food ,,Roadele Pamantului®” este de educare a gustului consumatorilor. La aceasta ediţie la standul Elk Farm veţi avea ocazia să degustaţi produse din carne de vânat, precum pastrama sau cârnaţii de cerb şi de mistreţ ori salamul din carne de urs.
Piaţa va fi deschisă atât sâmbătă, cât şi duminică, între orele 10.00 şi 16.00.
Ediţia curentă a târgului Slow Food de la Braşov este penultima din acest an, în decembrie urmând să se desfăşoare Târgul de Crăciun. În realizarea acestui eveniment, organizatorii, Conviviumul Slow Food şi Asociaţia „Roadele Pamantului”® beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, Consiliului Local Braşov, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor a Judeţului Braşov şi al Bisericii Evanghelice CA Braşov.