Sute de baloane colorate au fost ridicate spre cer, la Liceul Teoretic Ioan Pascu

0
2.181 vizualizari
views

Proiectul Erasmus + ,,Ambassadors for Peace”, coordonat de prof. Lungu Oana-Maria care se desfășoară la Liceul Teoretic ,,Ioan Pascu” Codlea de doi ani, s-a încheiat astăzi cu un eveniment major.

Elevii liceului s-au îmbrăcat în alb, au dansat și au cântat cântecele de pace ce s-au realizat în cadrul proiectului cu elevii parteneri. ,,Song for Peace” cuprinde versuri în toate limbile școlilor partenere, iar refrenul este în limba engleză. Dansul popular românesc ,, Brașoveanca” a trecut granițele țării prin intermediul acestui proiect, fiind foarte apreciat și preluat cu ușurință și entuziasm de către ceilalți participanți la proiect. Copiii care au fost plecați în mobilități și-au împărtășit experiența lor cu privire la activitățile realizate în țările pe care le-au vizitat: Franța, Croația, Italia, Grecia și Finlanda.

Festivitatea, la care au participat toți elevii liceului, de la învățământul primar la cel liceal, s-a finalizat cu lansarea de baloane cu heliu, ce conțin mesaje de pace: ,,Pacea nu este absența războiului. Este o virtute, o dispoziție spre bunăvoință, încredere, dreptate” (Spinoza). Se dorește ca mesajele de pace să ajungă cât mai departe și să ne facă conștienți de importanța păstrării păcii în lume.

Sperăm ca pacea în lume să se mențină, datoria noastră fiind să promovăm acest lucru în rândul copiilor noștri.

VIDEO – Brașoveanca în proiectul Erasmus+

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic