Sportul cu motor la Codlea ar trebui pus în valoare?

12
2.098 vizualizari
views

Motor Codlea

Sportul cu motor la Codlea a devenit tot mai apreciat în rândurile locuitorilor care în zilele de duminică sau sâmbătă cutreieră dealurile și drumurile forestiere, prin pădure, până la ștrand și nu numai. În același timp s-a înmultit numărul celor pasionați de ATV-uri.

Pentru stimularea și canalizarea energiei acestor ,,sportivi” care ambalează motoarele, ar fi necesar înființarea unui circuit și organizarea unor evenimente (concursuri). Sperăm în viitorul apropiat. Organizarea unor astfel de competitii ar aduce un plus valoare turismului local și ar stabili o direcție bună pentru cei pasionați de turele prin padure sau în zona din maial cu motoarele.

Motor Codlea 1

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

12 COMENTARII

 1. Din cate am vazut ultima oara cand am fost in Codlea, pasionatii unor astfel de iesiri motorizate sunt destul de egoisti si insensibili, din pacate. Zgomotul este infernal, si am chiar oarecare indoieli ca ar fi intru totul legal – atat in oras, cat si in afara lui. Totodata, nu sunt foarte convins ca drumurile forestiere reprezinte piste adevarate pentru astfel de curse: dincolo de zgomot sau starea in care se afla (sau se vor afla), exista in primul rand o lipsa a sigurantei – atat a a celor care ies pe jos (majoritatea) si risca sa fie loviti, cat si a celor care sunt pe astfel de masini si circa pe un drum care nu a fost deloc gandit pentru viteza. Iar fauna…

  Si deci primul lucru pe care cred ca orasul Codlea ar trebui sa-l faca este sa-i modereze si sa-i educe un pic pe cei pasionati de astfel de plimbari. Daca poate si amenaja o zona speciala/un traseu pentru ei, cu atat mai bine.

 2. O idee rea! mai degraba sa se infinteze un post la primarie care sa-i amendeze pe toti care polueaza fonic si chimic padurile si dealurile codlene (iar din banii adunati din amenzi sa se faca cursuri de educatie ecologica, sa se instaleze panouri de orientare turistica in traseu si sa se promoveze turismul ecologic)

  • Daca erati pasionat de acest sport nu mai comentati atat asa ca sa fim seriosi…! Asa ca deocamdata lasati amenziile.

   • O declaratie putin absurda: simplul fapt ca aveti o pasiune fata de sportul cu motor nu este o justificare pentru cursele care, in mod normal si drept, nu au ce cauta in actualele padurile ale Codlei. Toti avem pasiuni pe care nu ni le putem implini oriunde, dar avem totodata si maturitatea necesara pentru a recunoaste asta, consideratia minima pentru a respecta restul comunitatii, si bun simtul de a nu ni le considera pe ale noastre mai importante decat legea sau linistea, comfortul sau sanatatea altora. Exceptii nu exista.

    Sunt de acord ca aveti nevoie de un loc amenajat – dar pana acesta nu exista, motocicleta trebuie sa stea inchisa in garaj.

 3. daca dumneavoastra erati in l;ocul nostru a celor care ne dam cu motoarele nu ati mai comenta atat…! Doriti sa nu ne mai dam pe MAIAL faceti pista aia de care se vorbeste si gata scapatii de galagie si toata lumea este multumita.

  • Deci responsabilitatea noastra este de a va face piste. Dar a dvs, a celui care de fapt are nevoie de ele, in ce consista?

   Ce efort sunteti dispus sa faceti, pana la urma? Si ce compromis? Caci singurul pana acum este acela de a alege sa ignorati niste legi, singuranta concetatenilor dvs si linistea lor.

   In mod normal, dvs ar fi trebuit sa fi avut inititativa, contactul cu primaria, ocolul silvic si politia locala. Ar fi trebuit sa gasiti un traseu, sa va informati despre drepturile dvs in acest caz, si sa incercati sa gasiti o solutie legala si sigura.

 4. dar dumneavostra daca erati in locul nostru erati mult mai interesat de tema asta si spuneti ca poluam natura dar dumneavostra nu aveti masina..? nu poluati natura nu face zgomot …? ….! in fine

 5. Sportul de care ai scris este foarte cunoscut in Romania, sunt multe judete unde se aduna oameni pasionatio de motoare si fac curse legale si diferite evenimente.

 6. se pare ca un pasionat de motoare si galagie in mislocul naturii, imi foloseste „numele”… Educatie … de aceea rog redactorul de servici sa fie mai atent…

Comments are closed.