Spitalul Municipal Codlea, în topul trierilor și testării SarsCov2

0
2.822 vizualizari
views

De la începutul anului, Spitalul Municipal Codlea a triat în punctual de control peste 10.000 de persoane.  Au fost testați 1900 de pacienți, atât PCR cât și teste rapide, fiind cel mai mare număr de teste din județ.  PCR-ul de la Codlea este folosit doar pentru internările din spital, explică medicul coordonator, dr. Dinu Tiberiu, iar testele se fac gratuit. S-a apelat la această modalitate, întrucât rezultatul unui test trimis în județ, ar fi mărit timpii de așteptare pentru cei care urmau să se interneze în regim de urgență. 

Spitalul Municipal Codlea a autorizat 7 paturi în curtea interioară, în regim modular, având și un punct de triaj. Cele 7 paturi existente, cu aparatura aferentă, sunt pentru suspiciuni si diagnosticare covid. Astfel, patologia poate fi tratată și la Codlea ca în orice spital covid sau suport covid, de la investigații și până la tratament.

Dacă potrivit noului ordin al Ministerului Sănătății nu vor mai exista spitale covid sau non-covid, ci spitale care au circuite si pentru covid și non-covid, Spitalul Codlea este deja pregătit. De foarte mult timp spitalul funcționează la capacitate maximă, atât pe parte covid cât și non-covid.

În ultimul timp presiunea a fost foarte mare din cauza numărului de cazuri. La Codlea au fost internați pacienți în stare foarte gravă, când în județ nu mai exista niciun pat disponibil, pacienți care au plecat pe picioare după administrarea tratamentului.

Incidența cazurilor de infectări este în ușoară scădere la Codlea, astăzi fiind de 5,10 cazuri la mia de locuitori.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic