Simona Halep s-a prăbuşit după suspendare: locul 578 mondial în clasamentul WTA, anunţ oficial

0
218 vizualizari
views

La mijlocul lunii august 2022, Simona Halep cucerea al 3-lea său titlu la Rogers Cup şi, odată cu el, atingea borne impresionante la Openul Canadei. În fața ei, jucătoare anonime, foarte tinere, inclusiv românce precum Georgia Crăciun (573 WTA), Oana Georgeta Simion (541 WTA), Karola Bejenaru (523 WTA) sau Ylona-Georgiana Ghioroaie (451 WTA).

Simona Halep, 31 de ani, aflată în stare de suspendare şi în aşteptarea verdictului pentru cazul de dopaj în care este implicată, a alunecat nu doar din Top 100, ci chiar din Top 500, după ce nu şi-a putut păstra punctele câştigate în a doua parte a anului trecut.

La Montreal, unde Simona era campioana en-titre la Canadian Open, titlul i-a revenit duminică Jessicăi Pegula. Sportiva din SUA s-a impus cu 6-1, 6-0, în 49 de minute, împotriva rusoaicei Ludmila Samsonova, care a avut doar 50 de minute de odihnă între semifinală şi finală.

La mijlocul lunii august 2022, Simona Halep cucerea al 3-lea său titlu la Rogers Cup şi, odată cu el, atingea borne impresionante la Openul Canadei. Românca bifa al 24-lea titlu din carieră, 9 dintre ele fiind de categoria WTA 1000.

Românca şi-a luat atunci revanşa în faţa braziliencei Beatriz Hadad Maia, cea care o învingea în urmă cu mai puţin de două luni în semifinalele de la Birmingham, după un meci dramatic.

Simona Halep va pierde aproape toată zestrea de puncte și va fi nevoită să o ia de la zero, dacă i se va permite revenirea pe teren.

Simona Halep rămâne fără punctele câștigate anul trecut în Canada, când a cucerit trofeul la Toronto, ultima ei mare realizare în tenis.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ