Se pregătește o nouă taxă pentru români: nici după moarte nu scapi de plată

0
176 vizualizari
views

Guvernanții se gândesc să impoziteze moștenirile de trei ori mai mult. Ministrul Finanţelor, Marcel Boloș, vrea să strângă mai mulți bani la buget în acest fel.

Propunerea a fost făcută în şedinţa coaliţiei de guvernare de luni, potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN, relatează postul de televiziune.

Mai exact, după ce o persoană moare şi lasă unele proprietăţi moştenitorilor săi, pentru aceste case, să fie plătit un impozit de 3%. În acest moment, dacă faci succesiunea în doi ani de când a murit persoana respectivă, nu plăteşti nicio taxă. Dacă faci succesiunea după doi ani de la deces, plăteşti un impozit de 1% pe valoarea notarială a acelei case.

Acum, varianta cu care a venit Marcel Boloş este aceea că, dacă faci succesiunea după doi ani, impozitul să fie de 3% din valoarea notarială.

Chiar fostul premier Nicolae Ciucă, actul preşedinte al PNL, s-a crucit când a aflat despre această propunere. Nicolae Ciucă i-ar fi spus ministrului Boloş, la şedinţa de guvern, când a venit cu lista de majorări de taxe: „Opreşte-te!”, transmite Antena 3 CNN, potrivit stiripesurse.ro.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ