Se întoarce canicula, zile cu temperaturi de foc – Zonele vizate

0
74 vizualizari
views

Vremea în data de 17 august devine caniculară în multe zone din țară. Temperaturile de foc se întorc pe final de vară.

Pe 17 august, majoritatea regiunilor vor fi marcate de temperaturi călduroase, atingând cote caniculare în sud și sud-est. Disconfortul termic va fi semnificativ, cu indicele temperatură-umezeală depășind pragul de 80 de unități în Muntenia, Dobrogea, Oltenia și sudul Moldovei. Maximele termice vor varia între 29 și 36 de grade, având punctul culminant în sudul Munteniei. În zonele montane, vest, nord-vest și centru, așteptați-vă la înnorări, averse și furtuni. În restul regiunilor, cerul va fi parțial noros, cu șanse reduse de instabilitate. Vântul va fi predominant slab, cu intensificări în Dobrogea și Muntenia.

Vremea pe 17 august la munte
La munte, vremea va fi instabilă pe 17 august. Vor fi momente de înnorări, averse și furtuni. Se pot înregistra ploi de peste 15-25 l/mp și există riscul de grindină. Vântul va sufla moderat. Temperaturile vor indica o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Vremea pe 17 august la mare
Pe litoral, 17 august aduce o vreme frumoasă și călduroasă. Disconfortul termic va fi prezent, cu maxime termice între 28 și 30 de grade. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura apei mării va oscila între 22 și 24 de grade.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ