Scrisoare deschisă: Promovabilitatea la BAC, un dezastru pentru Codlea

0
5.711 vizualizari
views

Rezultatele exemenului de BACALAUREAT au fost foarte slabe în acest an la Codlea, iar promovabilitatea sub nivelul pe care și l-ar fi imaginat oricare dintre noi, context în care omul de afaceri Dorin Șaramet a adresat o scrisoare deschisă autorităților locale. Ce anume solicită acesta, în materialul de mai jos:

În atenția autorităților locale:

dacă tot ne bucurăm când vedem poze de la baluri ale bobocilor, dacă tot ne batem cu pumnul în piept arătând cum copii de la cele două licee ale urbei participă la fel de fel de acțiuni, haideți să ne turnăm și cenușă în cap când rezultatele sunt dezastruaose !!!

Am studiat rezultatele examenului de bacalaureat iar concluziile sunt tare sumbre:
Liceul ”Ioan Pascu” – 67 absolvenți – 63 prezenți – 32 admiși. 47,77% admiși.
Liceul ”Simion Mehedinți” – 49 absolvenți – 40 prezenți – 8 admiși . 16,33% admiși.
Lăsând la o parte notele foarte mici de la Codlea sau faptul că nu se mediatizează așa ceva (probabil vor mai fi ceva modificări după contestații) nu pot să nu atrag atenția asupra faptului că învățământul codlean se duce complet de râpă, iar toți factorii, atât politici cât și publici nu fac absolut nimic pentru a opri acest lucru.
Vă provoc pe toți, desigur cei care sunt interesați, să luați atitudine și să facem împreună ceva. Personal voi merge în CL pentru a cere îndepărtarea conducerilor actuale de la aceste școli extrem de slabe, mai ales de la Simion Mehedinți și stabilirea pentru toate școlile din Codlea a unor țeluri clare, măsurabile, care să fie verificate periodic de către oameni DIN AFARA sistemului. Dacă ne dorim o îmbunătățire va trebui ca noile conduceri să ÎȘI ASUME ȚELURILE stabilite și să fie schimbate automat după 2 ani, dacă nu și le ating.
Mă doare sufletul să văd că profesorii din aceste școli nu stau cu capul în pământ și dau vina pe sistem sau pe copii. Vinovați sunt , fără tăgadă, părinții și profesorii. Acum, că au salarii mai bune, putem să aducem în sistem și profesori dedicați, care au curajul să își asume eșecuri dar și rezultate bune.

Știu câți dușmani îmi fac din nou dar nu se poate să nu spună nimeni nimic, doar pentru ca niște oameni să nu se supere. Prefer să fiu înjurat eu decât ca generații întregi să fie distruse din delăsare și din incompetență. Sunt copiii orașului și noi nu facem nimic pentru ei. Gândiți-vă: 41 de copii de la Simion Mehedinți nu au nicio meserie, nicio diplomă și pleacă în viață cu capul plecat. 41 din 49. Și nimeni nu are nicio vină.

Vă mulțumesc.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic