Schimb cultural între Bavaria și Țara Bârsei

0
850 vizualizari
views

Pe data de 7 iunie 2014 renumita fanfară Höhenkirchen-Siegertsbrunn din regiunea München va porni  într-o excursie de o săptămână  în regiunea Brașov. Excursia este organizată de către Asociaţia pentru colaborarea cu Transilvania, drept răspuns pentru vizita celor 35 de dansatori și instrumentiști al grupului folcloric “Măgura“ al Casei de Cultură din Codlea în vara anului 2012.

Tinerii codleni au știut să entuziasmeze atât prin programele lor pline de temperament,  cât și prin porturile tradiţionale. Pe lângă programul oficial oaspeţii români au vizitat orașul München si  împrejurimi și au avut ocazia să întâlnească elevi ai școlii de muzică si balet din Ottobrunn.

 

Fanfara Höhenkirchen-Siegertsbrunn, care a întreprins deja excursii  în diferite ţări, a acceptat propunerea doamnei  Sabine Kudera, președinta Asociatiei pentru colaborarea cu Transilvania, de a interprinde o călătorie în Transilvania. Asociaţia a conceput un program variat cu cazare în casele de oaspeţi al biserici evanghelice din Vulcan, la poalele Carpaţilor, unde preotul Uwe Seidner  se va ocupa de oaspetii bavarezi. Excursii și vizite interesante sunt prevăzute în orașul medieval Brașov, dar și Hărman, Prejmer, Viscri (toate în lista monumentelor UNESCO), precum  și  Roadeș, unde oaspeţii se pot informa despre proiectul lui Peter Maffay. Bineînţeles și castelul  Bran face parte din amplul program turistic, organizat de către partenerul  asociaţiei Herman Kurmes, care și-a făcut un nume în ceea ce priveste  turismul ecologic.

În primul rând fanfara  va oferi programe muzicale: de Rusale în cadrul slujbei  în biserica evanghelica din Vulcan și un concert în curtea bisericii, iar luni, de  Rusalii, în cadrul slujbei din biserica evanghelică din Codlea, unde tânărul preot  Andreas Hartig se va ocupa de oaspeţi, aceasta va susține un concert.  După-amiază va avea loc un concert în Piata Sfatului din Brașov, desigur cu mulţi spectatori, organizat de către Forumul  German și de președintele Agenţiei de Turism din Brașov,  Cristian Macedonschi.  Un eveniment  deosebit  va fi concertul de încheiere împreună cu dansatorii și instrumentiștii români al Casei de Cultură din Codlea.

Așadar, programul este următorul:

Luni 9 iunie, ora 12:00, concert la Biserica Evanghelică din Codlea; ora 17:00 cincert în Piata Sfatului, în cadrul Targului de Rusalii.

Vineri, 13 iunie, concert la Casa de Cultură Codlea

Din partea Asociaţiei grupul va fi acompaniat de doamna Harda Kuwer-Ferstl, născută la Codlea, cu domiciliul în Ottobrunn.

Fanfara a primit suport financiar din partea Oficiului Bavarez pentru promovarea muzicii, fundaţiei  băncilor Kreissparkasse și  Raiffeisenbank,  precum și din partea consilierului brașovean Macedonschi.

Prof. Dr. Sabine Kudera

Președinta Asociaţiei  pentru colaborarea cu Transilvania

Pfingstfest2014

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic