Sărbătoarea Nedeia Munților la Fundata

0
3.056 vizualizari
views

La acest sfârşit de săptămână, pe platoul Muchia, a avut loc sărbătoarea tradiţională ,,Nedeia Munţilor”, sărbătoare organizată de Primăria Comunei Fundata, în colaboarea cu Consiliul Local Fundata, Consiliul Judeţean Brasov.

Sărbătoarea tradiţională ,,Nedeia Munţilor” este ,,urmaşa” sărbătorii pastorale Sântilia, ţinută pe Muntele Sântilie, situat pe hotarul Branului cu Muscelul şi Dâmboviţa. În documentele vechi apare ca ,,târg de două ţări”, Transilvania şi Muntenia. Nedeia a fost reluată la Fundata în anul 1969.

Sâmbătă, 19 iulie, pe scena de pe platoul munților, într-un cadru pitoresc, au evoluat tineri soliști de muzică populară și ansambluri folclorice, invitate la această manifestare, printre care amintim:

Ansamblul Izvorul Dorului din Cristian, micuța solistă Larisa Bularca, Lăcătuș Petru Constantin, dar și Ansamblul Mugurelul Junior din Râșnov împreună cu solista Mădălina Benga.

Nu au lipsit din bucătăria tradițională bulzul și mititeii. Felicitări organizatorilor și celor care duc mai departe o tradiție de ani! Sărbătoarea continuă și duminică, 20 iulie 2014.

Nedeia Munților -Fundata (VIDEO)

Nedeia Muntilor (29) Nedeia Muntilor (92) Nedeia Muntilor (101) Nedeia Muntilor (152)

GALERIE FOTO EVENIMENT

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic